Geboren op 20 maart 1985

Vriendin : Sylvia Van Neste

Heb je broers of zussen ?

“Ik heb twee zussen. Daphne is 22 jaar en al het huis uit, Anne-Sophie is er 15. Zo vaak zie ik hen niet, want ik blijf geregeld slapen bij mijn vriendin.”

Je studeert rechten. Waarom koos je voor die richting ?

“Het zit in de familie. Mijn grootvader is doctor in de rechten en mijn vader licentiaat in de rechten, een advocaat dus. De rechtspraktijk en de politieke wereld interesseren mij sowieso wel. Ik zou er na mijn vijf jaar universitaire studies graag nog een zesde jaar notariaat bij doen om notaris te kunnen worden. Of misschien ga ik later wel iets in de politiek doen.”

Als toekomstig advocaat : hoe beoordeel jij de rechtszaak rond Michael Jackson ?

“Volgens mij zit er toch een reukje aan. Mocht het proces in België gehouden worden, dan was de kans veel groter dat hij schuldig bevonden werd, want bij ons mag je oordelen volgens het gevoel. In de VS mag je alleen veroordelen bij voldoende bewijslast en dat was in deze zaak niet het geval.”

Zijn er nog rechtszaken die je speciaal gevolgd heb ?

“Voor mijn studies heb ik dit jaar bijzondere aandacht besteed aan de internationale politiek en rechtsspraak. Darfour en Irak, bijvoorbeeld. Ook het feit dat de VLD zijn eigen ruiten aan het insmijten is, vind ik interessant om volgen. Ik ben zelf liberaal gezind, maar ik vrees dat als ze zo blijven voortdoen, ze niet lang meer in de regering zullen zitten.”

Waar was jij op 11 september 2001 ?

“Wij speelden toen met de jeugd van Club Brugge op het veld van Anderlecht. Dat was op een dinsdag. Toen we na de match op de bus kwamen, zagen we de beelden voor het eerst.”

Wanneer heb je voor het laatst gehuild ?

“Ik ween niet zo snel. Ik denk dat het een achttal jaren geleden moet zijn, toen mijn opa in het ziekenhuis werd opgenomen met een hartaanval.”

Ben je gelovig ?

“Niet echt. Noem mij maar een atheïst, ik denk niet dat de wereld in zeven dagen geschapen is ( lacht), ook als je ziet wat er soms verkondigd wordt in naam van het geloof. Dat mensen zichzelf opblazen voor een God, vind ik ook niet echt getuigen van gezond verstand. Maar iedereen doet wat hij wil, ik ga me daar niet te veel mee bemoeien.”

Geloof je in het lot of het toeval ?

“Neen, ik geloof zeker niet in het lot. Je kan je leven wel een bepaalde richting proberen mee te geven, maar je hebt nooit alles in de hand.”

Waar kan je gemakkelijk geld aan uitgeven ?

“Aan mijn vriendin ( lacht). Neen, serieus, ik geniet er meer van als ik iets aan een ander geef dan wanneer ik iets voor mezelf koop. Als ik al iets voor mezelf koop, is het meestal kleding of iets dat met elektronica te maken heeft. Laatst nog een televisie met LCD-scherm.”

Welke is je lievelingsfilm ?

“Gladiator.”

Tegen welke spits zou je graag eens spelen ?

Robinho of Adriano. Maar dan zal ik toch eerst mijn niveau moeten opkrikken, denk ik ( lacht).”

Waar kan jij je mateloos aan ergeren ?

“Aan smalltalk en clichépraat. Genre : ‘Voetballers zijn domme mensen.’ Al kan ik me ook behoorlijk ergeren aan voetballers die domme uitspraken doen, hoor. Ik heb een hekel aan mensen die niet nadenken voor ze iets zeggen.”

Wat vind je de mooiste eigenschap in een mens ?

“Verdraagzaamheid. Zonder kan je geen relatie opbouwen of met anderen samenleven. We worden steeds meer een multiculturele samenleving, daarin is verdraagzaamheid een basis. Een beetje aanpassing aan elkaar kan geen kwaad.”

Vlaming of Belg ?

“In de eerste plaats Belg, maar soms wordt het zodanig ingewikkeld dat je naar duidelijkheid snakt. Ik had dit jaar grondwettelijk recht als vak, door Brussel-Halle-Vilvoorde heb ik alleen maar meer werk gekregen ( lacht).”

In wiens schoenen zou je eens voor één dag willen staan ?

Guy Verhofstadt, of misschien een politieke leider van een groot land. Zodat je je eigen waarden kan verdedigen, belangrijke beslissingen kan nemen en goed kan doen voor anderen.”

Stel dat je de Lotto wint, wat doe je dan met het geld?

“Een villa met een groot stuk land kopen in Italië en voor mijn vrouwtje een luxueuze wagen. De rest sparen en rentenieren. Al zou ik toch blijven werken om niet de hele dag te niksen.”

door Matthias Stockmans

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content