Nu de play-offs begonnen zijn

gaat het pas echt om de prijzen, maar eigenlijk is de hoofdprijs voor Thomas Meunier al binnen.

Wie had gedacht dat een 20-jarige die van derdeklasser Virton komt, meteen zo’n indruk bij Club Brugge zou maken? Tijd voor

een goed gesprek.

Thomas Meunier overvalt ons met een combinatie die je niet meteen zou verwachten van de revelatie van onze voetbalcompetitie: hij is naast sportief ook zeer artistiek geïnspireerd. Hij kruipt geregeld achter de tekentafel – schilderen slorpt helaas wat te veel tijd op, zegt hij – en naast het voetbal houdt hij zich ook bezig met tennis, pingpong en een etentje op tijd en stond.

Uiterst sportief

“Ik ben altijd al een grote sportliefhebber geweest. Niet enkel voetbal. Ik tennis, pingpong en zwem ook supergraag. Als ik terugkeer naar Bastenaken speel ik meestal wel een partijtje tennis op een van de veldjes in de stad. Competitie is niet aan mij besteed. Ik haal een degelijk niveau, maar competitie valt niet te combineren met mijn leven als profvoetballer. Ik speel met een Wilsonracket. Pingpongen deed ik vooral als kleine jongen. Ik heb nog wel een tafel, maar die staat ergens bij familie en daar kom ik niet zo heel vaak meer.”

Abstracte kunst

“Tekenen, schilderen, architectuur en kunstgeschiedenis, ik kreeg het allemaal op school. Ik ben helemaal verzot op abstracte kunst, maar ook artiesten zoals Rubens en Picasso weet ik wel te waarderen. Ik hou van werken met een grote geometrie. Zelf schilder ik niet meer omdat het te veel tijd in beslag neemt. Tekenen doe ik wel nog. Dat doe ik eigenlijk al van klein af, gewoon op momenten dat ik daar zin in heb. Sinds kort heb ik ook een MacBook waarmee ik computergrafiek en montagewerk doe. Voorlopig kan ik nog steeds beter overweg met Windows, maar dat is gewoon een kwestie van tijd, vermoed ik. Een echt bijberoep is het niet, maar ik vind het wel leuk om fotomontages of uitnodigingen voor feestjes in mekaar te knutselen.”

Liefhebber van old-school

“Als ik nergens naartoe moet, zie ik er echt als een toerist uit in mijn training en sneakers. Op zo’n moment doe ik eigenlijk gewoon het eerste het beste kledingstuk aan dat ik tegenkom. Maar ook wanneer ik ergens naartoe moet, houd ik het liever relaxed. Een hemdje en jeansbroek – het liefst van al een aansluitende Levi’s – volstaan meestal. Wat schoenen betreft, heb ik het vooral voor Vans, Converse en Adidas. De old-school dingen dus. Als ik mijn vriendin mag geloven, is dat ook het geval bij mijn muziekvoorkeur. Die gaat uit naar hiphop, rap en R&B, maar dan vooral naar de dingen die ik vroeger niet mocht beluisteren zoals Notorious B.I.G. en 2Pac.

“Ook het betere elektrowerk kan ik wel smaken. Ik luister eigenlijk vaak naar muziek, om de tijd te doden in de auto bijvoorbeeld. Maar ook in de bus wanneer we van het hotel naar het stadion rijden. Playstation spelen is een ander favoriet tijdverdrijf. Bij FIFA 12 heb ik op de club enkel Mushaga Bakenga nog niet kunnen verslaan. Al de rest is te pakken. Aangezien ik nogal afgelegen woon, speel ik regelmatig online met mijn vrienden. Ik kocht onlangs trouwens een koptelefoon van Sennheiser. Hij kostte 80 euro en ik ben er echt heel blij mee. Ik gebruik hem ook wanneer ik films bekijk.

“Ik hou vooral van actiefilms en komedies. Les Visiteurs, Le Pari, Le Dîner de Cons of American Gangster zijn mijn favoriete films. Een paar weken geleden ging ik met mijn vriendin naar Les Infidèles kijken … voor die ene keer dat we een vrij weekend hadden. Dat moet zowat de slechtste film van 2012 zijn. Echt schandalig eigenlijk. We vonden hem zo slecht dat we aansluitend een tweede film, Project X, gaan zien zijn, om toch nog enigszins met een goed gevoel naar huis te gaan.”

Lekker eten

“Ik hou wel van een lekker etentje op tijd en stond. In Bastenaken kan ik Chez Giorgio aanraden. Een geweldige pizzeria waar je tal van lekkere Italiaanse pasta- en vleesgerechten kunt kiezen. De pasta van de chef is een echte aanrader. De meeste restaurants zijn van hetzelfde middelmatige niveau, maar Chez Giorgio steekt er echt boven uit. Léo is ook wel de moeite waard. De zaak is opgedeeld in een gewone brasserie en een gastronomische kant. De ovenschotel met Orval is geweldig lekker. Oh, en Kitch – eveneens in Bastenaken – is ook zeker het vermelden waard. Daar kun je de lekkerste frietjes van heel België eten.”

Van Polo naar Mercedes

“Ik hou van mooie wagens en ben naar het voorbije autosalon geweest, maar ik hoef niet per se een Porsche of een Ferrari te hebben. Ik rijd met de auto van de club, een Mercedes C 220, en daar ben ik zeer tevreden over. Wegligging, comfort, technologie, ik heb nergens over te klagen. Ik heb de basisversie maar die beschikt toch al over een slordige 170pk hoor. Vroeger reed ik met een Volkswagen Polo. De nieuwe Mercedes A-klasse, die in september of oktober op de markt komt, zegt me wel wat …”

DOOR JULIEN BROQUET

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content