Geboren op 12 oktober 1981.

Vriend van Johanna Sigmundsdottir.

Lijk je op je vader ?

“We lijken zo sterk op elkaar dat het is alsof ik uit zijn neus gesnoten ben, zoals ze in IJsland zeggen ( lacht). Hij voetbalde ook en we hebben dezelfde manier van lopen. We zijn ook allebei redelijk laidback, dat zit wat in de familie. Maar als mensen ons op de zenuwen werken, kunnen we behoorlijk kwaad worden.”

Huil je makkelijk ?

“Neen, ik kan me de laatste keer zelfs niet meer herinneren. Waarmee ik overigens niet wel zeggen dat ik een keiharde zou zijn.”

Wat is het vroegste moment uit je leven dat je je kan herinneren ?

“Oei, da’s een moeilijke. Ik kan me zelfs niet meer herinneren wat ik gisteren deed.”

Waar was je als kind bang voor ?

“Voor een spook uit een IJslandse mythe, een bangelijk verhaal over iemand die stierf op weg naar zijn geliefde en wiens geest daarna uit wraak de mensen in de buurt kwam lastigvallen. Wij woonden toevallig in de omgeving waar dat verhaal zou hebben gespeeld.”

Welk voorwerp is je het dierbaarst ?

“Afgezien van mijn gsm ( lacht) ? Mijn akoestische gitaar van Yamaha. Niet de beste die er is, maar ik heb ze van mijn vader gekregen.”

Wat zou je graag nog kunnen ?

“Echt heel goed gitaar spelen en ik zou ook heel graag goed kunnen zingen. Totnogtoe heb ik mijn zanggeluid voor mijzelf gehouden. Niet dat het verschrikkelijk is, maar het is ook zeker niet goed.”

Stel : je zit in een karaoke-bar en ze zoeken een vrijwilliger, wat doe je ? Stap je zonder aarzelen zelf het podium op, klop je je buurman op de schouder terwijl je luid roept dat hij kandidaat is of vlucht je naar het toilet ?

“Hangt ervan af. Als ik nuchter zou zijn, zou ik mijn buurman op de rug slaan, maar als ik iets gedronken heb, vrees ik dat ik het podium op ga ( lacht). Ik heb trouwens al eens gezongen met JanMoons : Two Princes van de SpinDoctors. Het klonk oké vond ik, maar de rest van de groep vond blijkbaar van niet : als er na je optreden een volledige stilte valt, is dat natuurlijk het ergste ( lacht).”

Herinner je je eerste tongkus nog ?

“Ja, maar hoe oud ik was, weet ik niet meer precies, een jaar of 13 misschien. Het was met een meisje dat één jaar ouder was dan ik. We stonden bij haar thuis in het washok, maar waarom we daar eigenlijk waren, weet ik niet meer.”

Wat eet je absoluut niet graag ?

“Rottig haaienvlees, zoals in IJsland wel eens wordt gegeten. We hebben daar veel goeie vis, maar ik ben meer een vleesmens. Van jullie filet pur bijvoorbeeld hou ik heel erg.”

Wat zijn je favoriete film, cd en boek ?

“Film : The Big Lebowski, met JeffBridges. CD : dat verandert elke dag. Boek : ik ben net de Da Vinci Code aan het lezen en dat vind ik heel goed.”

Verkies je de rugzak of een hotel ?

“Als kind trok ik er veel met de rugzak op uit. Na al dat heen en weer reizen in het voetbal kan ik hotels niet zo goed meer verdragen en zou ik liever wat meer met de rugzak trekken.”

Wat voor buren heb je ?

“Vooral oudere mensen. Degene met wie ik echt een goed contact heb, is een oudere vrouw met een hondje.”

Met wie zou je wel eens van plaats willen wisselen ?

“Met GeorgeBush en dan na één dag aftreden ( lacht). Maar eigenlijk ben ik heel happy met mijn eigen leven.”

Wat is het stomste dat je ooit gedaan hebt ?

“Ik heb eens met mijn vuist door een wand geslagen toen ik ruzie had met mijn moeder. Ik was 16 en het ging om twee keer niks. Ik had, denk ik, de vuile was niet mee naar beneden gebracht of zo. Mijn vader heeft mij daarna verplicht de wand te repareren zonder enige hulp. Dus als je iemand zoekt voor een klus… ( lacht).”

Hoe handig ben je ?

“Ik vind mijzelf toch wel handig. Ik verhuisde al vaak, dan leer je wel iets. In Ikea-materiaal in elkaar steken ben ik ondertussen heel goed ( lacht).”

Wat is je levensmotto ?

“Als je niet probeert, kan je ook niet slagen.”

Raoul De Groote

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content