International Kevin Kuranyi blijft bij VfB Stuttgart.

De rijke Duitse clubs Bayern München, Hertha BSC, Schalke 04 en Borussia Dortmund (alleen die laatste twee brachten volgens voorzitter Erwin Staudt een officieel bod uit) toonden belangstelling, maar Kevin Kuranyi maakte vorige week bekend dat hij VfB Stuttgart trouw blijft. Hij verkondigde het nieuws net nadat de Schwaben zich plaatsten voor de achtste finales van de Champions League, waar ze het na nieuwjaar mogen opnemen tegen Chelsea, het speeltje van de Russische magnaat Roman Abramovich.

De 21-jarige Duitse international had dan wel nog een contract tot 2005, maar zijn opgemerkte prestaties van de laatste maanden waren ook Europese toppers als Inter en AC Milan niet ontgaan. Maar de (financiële) stap omhoog laat Kuranyi wonderbaarlijk genoeg aan zich voorbijgaan. “Ik nam een heel belangrijke beslissing”, vertelde de spits in de Stuttgarter Zeitung over de contractverlenging tot 2008. “Nu kan ik me eindelijk alleen weer op het voetbal gaan concentreren”, verklaarde de in Rio de Janeiro geboren aanvaller. “Er valt een grote last van mijn schouders. Andreas Hinkel en ikzelf willen met onze nieuwe overeenkomst een signaal geven naar de anderen. Stuttgart is zijn verloren plaats aan de top van het klassement weer aan het innemen. De komende jaren willen we daar de vruchten van plukken.”

“Het was een beslissing voor sportieve successen in plaats van financieel gewin”, zei makelaar Karlheinz Förster op de ARD. Daarmee doelde hij op de huidige sportieve hoogconjunctuur. Stuttgart richt dit seizoen zijn vizier op de Duitse titel. Trainer Felix Magath had vertrouwen dat zijn belangrijkste aanvaller zou blijven. “Ik ben ervan overtuigd dat Kevin een beslissing op sportieve gronden maakte. Later kan hij nog proeven van de financiële vetpotten, want hij is een speler die nog veel progressie kan maken. Daar werken we dan ook dagelijks aan. Ik kan mijn missie – prijzen halen met deze jonge spelersgroep – verderzetten.” (FV)

ALEXANDER WALKE, een doelman van Werder Bremen, werd tijdens het WK onder twintig jaar, positief bevonden op doping. Er werd een te hoge waarde gevonden van tetrahydrocannabinol, dat wijst in de richting van cannabis. In afwachting van zijn straf, werd hij voorlopig geschorst. MEHDI MAHDAVIKIA (26), de Iraanse rechtsbuiten van Hamburg, werd verkozen tot Aziatisch Speler van 2003. (FV)

TOPSCHUTTERS : 1. Ailton (Bremen) 15 goals ; 2. Max (Rostock) 12 goals ; 3. Hashemian (VfL Bochum) 10 goals ; 4. Klose (Kaiserslautern), Klimowicz (Wolfsburg), 9 goals.

FV

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content