Jan Hauspie
Jan Hauspie Voormalig redacteur bij Sport/Voetbalmagazine.

“Over twee weken ga ik weer langs bij dokter De Clercq. Die heeft na de operatie nooit gezegd hoe lang de revalidatie zou duren. Ik heb er ook nooit naar gevraagd. Het is nu acht maanden geleden en telkens als ik bij hem buitenkom, is er progressie. Eind juni ben ik beginnen te lopen. Dat heb ik de hele maand juli gedaan. Sinds begin augustus doe ik twee, drie keer per week beperkt, specifiek trainingswerk bij Filip De Wilde. In september dan mag ik normaal de trainingsintensiteit opvoeren.

“Ik kan het niet forceren. Misschien zal ik heel september nog individueel moeten trainen en pas begin oktober kunnen aansluiten bij de groep. Misschien zelfs later, ik weet het niet. Veel hangt af van hoe de voet zal reageren op de hogere belasting. Tot nog toe is er nooit gesproken over datums. Dat zal ik nu ook niet doen.

“Of ik ooit nog zal voetballen? Zelfs dat heeft de dokter me nooit gezegd. Ik ben positief gestemd. Ik wil nog een paar jaar in het voetbal rondlopen. Met die ingesteldheid revalideer ik. Of het nu tien of twaalf maanden of langer duurt, dat verandert niet. Natuurlijk moet ik ook rekening houden met het ergste, maar zover zijn we nog niet. Bij geen enkel van mijn bezoeken aan dokter De Clercq heb ik een signaal opgevangen dat ik zal moeten stoppen. Ik zal er alles aan doen om nog topsport te kunnen bedrijven.

“Mentaal heb ik het niet echt moeilijk gehad. Ik heb de blessure aanvaard en kan de klok toch niet terugdraaien. Ik stap nog altijd met een goed gevoel de fitnessruimte binnen, al zit ik daar nu al sinds januari. Ik zag er andere spelers na hun blessure weer vertrekken, ik zit er nog altijd. Frustrerend misschien, maar ik had dan ook niet zomaar een spierblessure. Fysiek was het moeilijkste moment toen ik met de fiets ben aangereden door een wagen. Hij sloeg rechtsaf en had mij niet gezien. Ik zal te snel geweest zijn. (lachje) Behalve wat schaafwonden hield ik er niets aan over.

“Ik heb nog twee jaar contract, zit bij een topclub in België en kan in de beste omstandigheden revalideren. Het enige wat ze me zeggen, is dat ik alle tijd krijg om te herstellen. Dat is mij veel waard. Zij laten mij rustig doen, zijn niet ongeduldig en pushen mij niet. Daar wil ik hen nog voor terugbetalen.” S

Daniel Zitka (34) raakte op 28 november 2008 zwaar geblesseerd in het uitduel bij FC Dender. Hij brak twee voortanden, zijn kuitbeen en blesseerde zich aan de enkel. De doelman heeft nog een contract bij Anderlecht tot midden 2011.

JAN HAUSPIE

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content