Geboren op 12 mei 1971

Gehuwd met Els De Wannemaecker, twee kinderen : Julie (5) en Stef (3)

Hou je van kinderen ?

“Zeker, toen we na anderhalf jaar verkering huwden, was mijn vrouw al zes maanden zwanger ( lacht). Het speelse in kinderen spreekt mij enorm aan.”

Speel je met de lotto ?

“Alleen als er een superpot is. Dan droom ik een week van wat ik ermee zou doen als ik zou winnen.”

Van wat droom je dan ?

“Van een zwembad bij mijn huis, van nog meer reizen, van nog meer profiteren van het leven.”

Ben je gehecht aan kledij ?

“Neen, aan kledij hecht ik geen belang. Mijn vrouw zegt dat toen ze mij leerde kennen ik altijd gekleed was als een clown, omdat ik mij niets van kleurencombinaties aantrok. Nu legt zij mijn kleren klaar.”

Smeert ze ook je boterhammen ?

“Neen, dat doe ik zelf.”

Waar ben je bang voor ?

“Dat er mijn kinderen iets zou overkomen. Om zelf te sterven, ben ik niet bang. Het liefst zou ik wel plotseling overlijden. Ik zag mijn moeder sterven aan MS en dat was een lijdensweg.”

Wanneer voelde je je het gelukkigst ?

“Bij de geboorte van mijn kinderen. Ik ben vrij emotioneel, ik kan ook enorm meevoelen met anderen. Iemand gelukkig zien, raakt mij. Anderzijds : als ik op tv na de zeebeving in Azië die kinderen zonder ouders zie rondzwerven, kan dat ook dagenlang door mijn hoofd blijven spoken.”

Naar wat kijk je nog op tv ?

“Naar sport vooral, vooral voetbal. Ik heb Canal +. Er staan bij ons dan ook twee tv’s, zodat mijn vrouw ook eens kan kijken naar wat zij graag ziet.”

Wanneer weende je voor het laatst ?

“Mijn ouders zijn allebei al overleden en met mijn moeder had ik een heel sterke band. Toen liet ik wel menig traantje. Haar leven was één opoffering. Mijn vader ging werken, ging daarna een pintje drinken en trok zich weinig van het huishouden aan. Ik besefte te laat wat een leven zij heeft gehad en dat is beginnen wringen.”

Wat is het mooiste cadeau dat je ooit kreeg ?

“Ik was heel blij toen ik 18 jaar was en mijn ouders bijlegden voor een auto. Een occasie, een Golfken van zes, zeven jaar oud.”

Wanneer ben je voor het laatst zat geweest ?

“Toen Moeskroen gered was. Ik heb meteen naar huis gebeld om te zeggen dat ik zou vieren en in Moeskroen op hotel zou blijven slapen. Ik moet toen toch wel redelijk in het glas gekeken hebben, want bepaalde momenten ben ik helemaal kwijt.”

Wanneer kookte het potje voor het laatst over ?

“Tijdens de laatste onderhandelingen met Moeskroen, door de arrogantie en de leugens van die Louf. Ik heb me toen echt moeten inhouden, ik kreeg er tranen van in de ogen. Het scheelde niets of ik had hem bij de keel. Ik ben nochtans geen vechter, maar het onrecht en het gebrek aan gesprek was mij te groot. Mij eerst vragen om de kar te trekken en als de redding een feit is mij als een stuk vuil buitenzetten ! Ik die altijd gevochten heb voor de club, terwijl ik er sommige anderen alleen maar poen zag komen pakken !”

Naar welke muziek luister je ?

“Naar Studio Brussel. Coldplay, Deus, Life.”

Wat heb je van je moeder en wat van je vader ?

“Van mijn moeder de zachtheid : geen groot lawaai. Van mijn vader het egoïstisch denken, foert kunnen zeggen : allemaal de boom in, dit is nu een moment voor mij. Nu er kinderen zijn, leerde ik dat wel al een beetje af.”

Wat zou je aan jezelf willen veranderen ?

“Het doorzettingsvermogen dat ik in het voetbal heb, had ik niet altijd op andere vlakken. Op school bijvoorbeeld, bij de jezuïeten in Aalst.”

Wanneer heb je voor het laatst hard gelachen ?

“Vandaag, toen mijn zoontje van 3 plots tegen mij zei : ‘Zorg goed voor jezelf en geloof in je eigen kunnen’ ( lacht).”

Wanneer werd je ego het zwaarst op de proef gesteld ?

“Toen Moeskroen mij als een stront aan de deur zette. Ik werd er klein van.”

Wat wil je in je leven zeker nog realiseren ?

“Na mijn voetbalcarrière even succesvol zijn in de verkoop.”

Wat is je meest ondeugende droom ?

“Eens een nachtje bij Claudia Schiffer slapen. Ik ben nochtans geen vrouwenzot. Uitgaan, was destijds voor mij met vrienden pinten drinken in een bruine kroeg.”

Wat zou je aan de wereld willen veranderen ?

“De armoede oplossen. Voor iedereen een bestaansminimum, dat moet kunnen, vind ik.”

door Christian Vandenabeele

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content