Als liefhebber van al wat mooi is, praat de voormalige spurtbom van Anderlecht over zijn kledingstijl en zijn voorliefde voor snelle wagens, tatoeages en parfums.

Verslaafd aan parfum

Jonathan Legear: “Ik ben niet echt verzot op shoppen. Ik heb wel wat anders te doen dan hele dagen van winkel naar winkel te slenteren. Maar ik hou uiteraard wel van mooie kleren. Een typische Legearoutfit is: schoenen van Louboutin, een jeans en een riem van Dsquared2 met daarop een hemd van Dolce & Gabbana. Ik schat dat ik zo’n vijftig paar schoenen heb. Van Gucci, Dolce, en ga zo maar door. Ik probeer altijd assorti te zijn wanneer ik de deur uitga. Ik ben ook een echte horlogeliefhebber trouwens. Verzamelaar is misschien een te groot woord, maar ik heb wel twee Hublots, twee Audemars Piguets en nog een paar leuke kleinere uurwerkjes. Ik hou van alles wat stijl uitstraalt, alles wat anders en origineel is. Een uitzonderlijke broek, een exclusief hemd, die dingen.

“Het enige waar ik echt verslaafd aan ben, is parfum. Ik denk dat ik in mijn wagen alleen al zo’n zeven flacons liggen heb. Zodra ik instap, spuit ik wat parfum op. Een flesje gaat gemiddeld zo’n twee weken mee… Ik probeer werkelijk alles uit. Elke geur die ik ook maar een beetje lekker ruiken vind, koop ik. Absolute toppers zijn Abercrombie, Yves Saint-Laurent en Gucci.”

Argwanend tegenover computers

“Het is geen geheim dat ik van mooie wagens hou. In Rusland rijd ik met een 4×4 van Kia, maar hier in België ben ik bijzonder trots op mijn Porsche Panamera, de GTS-versie. Een gelimiteerde reeks die opvalt door het speciale interieur. Elke Porschekenner zal het geluid van de motor uit de duizend herkennen. Ik kocht de mijne in Duitsland omdat ik er in België nergens nog een vond.

“Naast auto’s ben ik enorm veel met immobiliën bezig. Die sector boeit me en ik probeer er zo veel mogelijk in te investeren. Ik verhuur appartementen, het is bijna een soort hobby geworden. Voorlopig regelt mijn vader een groot deel van die vastgoedactiviteiten, maar ooit zal ik het helemaal alleen moeten doen.

“Vroeger stond ik nogal argwanend ten opzichte van computers, maar tegenwoordig koop ik vrij vaak dingen online. Al mijn pc-spullen zijn van Apple dus muziek beluisteren doe ik via iTunes en mijn iPhone. Ik denk dat de laatste dingen die ik downloadde Sexion d’Assaut, Tiësto en het live album van Christophe Maé waren. Ik hou van alle genres behalve van rock en hardcore.”

Het restaurant van de titelviering

“Wat restaurants betreft heb ik een zwak voor Frascati, het Italiaanse restaurant waar we onze titels met Anderlecht vierden en waar ik ook tijdens het seizoen elke week wel eens te vinden was. Ik eet er meestal de escalope Milanaise met pasta arrabiata. Echt fantastische kost. Ook de carpaccio en de olijven zijn er simpelweg geweldig. In Luik kan ik dan weer Notger en Chez Rabah aanraden. Daar hebben ze de beste couscous ter wereld. Iets gaan drinken doe ik meestal in Coulisses.”

Tatoeages à la Beckham

“Mijn eerste tatoeage heb ik laten zetten toen ik negentien of twintig was. Intussen zijn mijn beide sleeves zo goed als klaar. Het is David Beckham die me op het idee bracht. Ik vind hem een geweldige persoonlijkheid. Ik ben bijzonder gelukkig dat ik net als hij van het voetballen mijn werk heb kunnen maken, want dat is waar ik als kind altijd al van droomde. Ik zie mezelf als een sympathiek en vrijgevig persoon die graag plezier maakt. Ik besef zeer goed hoeveel geluk ik heb dat ik dit leven kan leiden. Ik weet dat het lang niet voor iedereen zo gemakkelijk is. Ik probeer ervoor te zorgen dat ik mensen kan helpen, maar niet door hen snel wat geld toe te stoppen. In Rusland gaat het er trouwens heel anders aan toe. Daar heb je niets als je niet werkt, dan leef je op straat. Sinds ik daar speel, heb ik al heel wat schrijnende situaties gezien.”

DOOR JULIEN BROQUET

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content