Elke maand stellen de redacties van de ESM-bladen, European Sports Magazines – Voetbal International (Nederland), Der Kicker (Duitsland), Don Balón (Spanje), La Gazzetta dello Sport (Italië), A Bola (Portugal), Sport Express (Rusland), World Soccer (Engeland) en Sport/Voetbal Magazine -, een Europees elftal samen. Dit is het elftal van de maand maart.

Petr Cech Chelsea, 4

Na zijn schedelbasisfractuur, in oktober tegen Reading, bestond even de vrees dat de loopbaan van de Tsjechische doelman er definitief op zat. Maar door het dragen van een speciale helm haalt Cech weer zijn oude niveau en wordt er een pak minder doelpunten geslikt.

Daniel Alves FC Sevilla, 7

Deze Braziliaanse rechterverdediger zorgt met zijn krachtige infiltraties voor een periode van hoogconjunctuur bij de ploeg van Ivica Dragutinovic. Staat ondertussen in de belangstelling van meerdere Europese topclubs, maar de vraagprijs bedraagt minstens zestig miljoen euro.

Alex PSV, 6

De Tank, zo noemen ze deze centrale verdediger in Eindhoven omwille van zijn fysieke en atletische vermogen. Wordt momenteel gehuurd van Chelsea en lijkt stilaan klaar voor de Premiership. Zorgde in de Champions League voor de uitschakeling van Arsenal. Na zijn blessure verloor PSV in de Nederlandse competitie veel punten.

Andrés Iniesta Barcelona, 3

Dat Barça weer een beter niveau haalt, heeft het te danken aan de terugkeer van Samuel Eto’o, maar ook door de inzetbaarheid van de bijzonder polyvalente middenvelder Andrés Iniesta. Bezit de kunst om de balcirculatie te verhogen, maar kan eveneens optreden als rustpunt

Lucio Bayern München, 4

Maakte in de Champions League een belangrijk doelpunt tegen Real Madrid. Herpakte zich net als Daniel Van Buyten precies op tijd, wat zorgde voor kapitale winst tegen Schalke 04 in de Bundesliga. De Zuid-Amerikaan blinkt vooral uit door zijn overzicht en duelkracht.

Lionel Messi Barcelona, 6

Bereikte een persoonlijk hoogtepunt door in de topper tegen Real Madrid in te staan voor drie doelpunten. Haalt tegenwoordig een bijzonder hoog rendement en veroverde opnieuw zijn basisplaats in het sterrenelftal.

Kaká AC Milan, 5

Teert niet langer alleen op individuele klasseflitsen, maar denkt en handelt veel collectiever. Dropt veel voorzetten in de zestien meter van de tegenstander, strooit met loepzuivere assists voor de spitsen en zorgt ook voor belangrijke treffers.

Cristiano Ronaldo Manchester Utd, 8

Waarschijnlijk de beste speler die er momenteel rondloopt op de Europese voetbalvelden. De Portugees goochelt met de bal als nooit tevoren. Was met Manchester United outstanding tegen Bolton Wanderers en maakte bij momenten de Rode Duivels belachelijk in het EK-kwalificatieduel.

Zlatan Ibrahimovic Inter, 5

Als diepste spits een onmisbare pion in het tactische concept van Roberto Mancini. Zweedse woelwater die graag het publiek bespeelt met technische hoogstandjes, maar ook de ploeg beter doet voetballen door zijn technisch vermogen, balvastheid en opportunisme voor doel.

Luca Toni Fiorentina, 4

Zijn twee doelpunten tegen Schotland voor de Italiaanse nationale ploeg vormden een mooie bekroning voor een prachtige maand. De aanvaller, die waarschijnlijk straks naar Juventus vertrekt, is een harde werker die knokt voor elke bal, graag kaatst en ook nog eens gemakkelijk scoort.

Francesco Totti AS Roma, 5

De draaischijf en spelbepalende factor bij zijn team. Doelpunten, assists, openingen forceren, het spel verleggen, de balcirculatie verhogen, geen inspanning is deze balvirtuoos te veel gevraagd. Telkens hij de bal raakt, heeft de tegenstander schrik.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content