John Arne Riise

(Liverpool, 4)

Noors loopwonder, dat over een bijzonder krachtig en precies afstandsschot beschikt. Heeft het niet altijd even gemakkelijk zich door te zetten, ook al door het rotatiesysteem van Rafa Benítez. Leverde een knappe prestatie in de Champions League door een doelpunt te scoren tegen Barcelona.

Nemanja Vidic

(Manchester United, 3)

Stevige jongen, atletisch sterk en perfect geschikt voor de ruwe Premier League. Vidic is een constante factor in de defensie van de Mancunians. Aan de zijde van de meer ervaren Rio Ferdinand moeilijk te passeren. Heel sterk met het hoofd.

David Silva

(Valencia, 3)

Werd afgelopen zomer overgenomen van Celta Vigo. Pikte snel het tempo en de snelheid van uitvoering op. David Silva onderscheidt zich door het versturen van beslissende passes na een goede combinatie. Maakte een fantastisch doelpunt in het CL-duel tegen Inter.

Doel Timo Hildebrand (VfB Stuttgart, 2)

De opgang in de Bundesliga van de Schwaben is grotendeels te danken aan de doublure van Jens Lehmann bij de Mannschaft. Timo Hildebrand (27) is een woelwater, een doelman die teert op zijn reflexen en straks, na acht seizoenen, vertrekt naar een nieuwe club. Speelt duidelijk voor een lucratieve transfer.

Daniel Alves

(FC Sevilla, 3)

Braziliaanse hazewind, die graag de rechterflank volledig bestrijkt en strooit met voorzetten. Zorgt voor een ongelofelijke toegevoegde waarde op het offensieve vlak, maar verliest nooit zijn belangrijkste taak – verdedigen – uit het oog. Verbeten kuitenbijter, moeilijk te passeren.

Maicon

(Inter, 6)

Stevige en technisch sterke flankverdediger, voornamelijk op de rechterflank. Maakte indruk in de Serie A en de Champions League door zijn diepgang en infiltraties. Scoorde ook tweemaal.

Cristiano Ronaldo

(Manchester United, 8)

De Portugese international, die zowel vanop rechts als vanop links kan worden ingeschakeld, wordt gevreesd voor zijn gevaarlijke rushes. Haalt de laatste maanden een constant niveau. Maakte een prachtig doelpunt tegen Fulham, door vanop de eigen helft te vertrekken en iedereen vrij gemakkelijk te passeren, de doelman incluis.

Mark van Bommel

(Bayern München, 3)

Eén van de weinige middenvelders die uitblinkt door zijn balvastheid. Zorgt ervoor dat de ploeg beter en dynamischer speelt. Werd op korte tijd een stabiele factor in het sterrengeheel van de Beierse ploeg. Goed voor een belangrijke treffer tegen Real Madrid, maar toonde de verkeerde reactie.

Ryan Giggs

(Manchester United, 4)

Lijkt zijn tweede jeugd te beleven en valt terug op zijn ervaring tijdens cruciale momenten. De routinier, altijd een kwelling voor de tegenspeler, zorgde voor een gecontesteerd doelpunt na een vrije trap in de ontmoeting voor de Champions League tegen Rijsel.

Didier Drogba

(Chelsea, 8)

Hét dreigende gevaar van het team. Opportunistische aanvaller die bijzonder gemakkelijk scoort. Zijn beide doelpunten in de finale van de Carling Cup tegen Arsenal, waarvan een prachtig overhoeks met het hoofd, zorgden voor een eerste prijs van het seizoen.

Zlatan Ibrahimovic

(Inter, 8)

Zweedse reus, die uitblinkt door zijn wendbaarheid en technische kwaliteiten. Hakjes, het poorten van de rechtstreekse tegenstander : het behoort allemaal tot het gamma van de international. Is een echte publiekslieveling, die ook tijdens de Champions League zijn waarde bewees voor het team.Elke maand stellen de redacties van de ESM-bladen, European Sports Magazines – Voetbal International (Nederland), Der Kicker (Duitsland), Don Balón (Spanje), La Gazzetta dello Sport (Italië), A Bola (Portugal), Sport Express (Rusland), World Soccer (Engeland) en Sport/Voetbalmagazine -, een Europees elftal samen. Dit is het elftal van de maand februari.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content