Hellas Verona

trainer Ivan Juric Cro, 25/08/1975

Middenvelder die zich bij Hajduk Split in de belangstelling van Sevilla (1997-2000) voetbalde.

Nam in 2010 afscheid van het profvoetbal in Genoa, waar hij drie keer manager was. En evenveel keer werd bedankt.

Won in 2016, na de verrassende promotie met Crotone, de Panchina d’Argento, de prestigieuze prijs als beste coach die niet in de Serie A werkt.

transfers In

Rrahmani (Dinamo Zagreb, Cro), Di Gaudio (Parma), Badu (Udinese Calcio), Günter & Veloso (Genoa CFC), Radunovic (Atalanta), Boccheti (Spartak Moskou, Rus).

Hellas Verona

Out

Ferrari (Robur Siena), Laribi (Empoli FC).

smaakmaker LUIGI VITALE

In de prijzenkast van Luigi Vitale ligt welgeteld één medaille: die van het kampioenschap met Napoli in de zomer van 2006, toen de club nog in … derde klasse speelde. Twee jaar erna, na een uitleenbeurt aan Lanciano, voetbalde hij met Gli Azzurri in de Serie A. De vinnige linkerflankspeler, die zowel in de verdediging als op het middenveld wordt uitgespeeld, had het moeilijk op het hoogste niveau en maakte zich vooral verdienstelijk in de Italiaanse tweede klasse. Via Juve Stabia, Ternana en Salernitana belandde hij begin januari bij Hellas Verona. Transfervrij en een buitenkansje voor I Gialloblu, waar hij onafgebroken in de basis stond. In het beslissende play-offduel met Cittadella mikte hij de club, na afwezigheid van een jaar, met een assist naar de Serie A.

Ivan Juric Cro
Ivan Juric Cro© LAPRESSE
LUIGI VITALE
LUIGI VITALE© LAPRESSE
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content