Walter Samuel (Real Madrid) speelde vorig weekend met een gezichtsmasker.

Bij een ongelukkige botsing tegen Mallorca liep WalterSamuel een meervoudige neusbeenbreuk op. Hij speelde met een gezichtsmasker dat wat deed denken aan dat van Hannibal Lecter, het bekende personage uit de film Silence of the Lambs. Maar vooralsnog koestert de voor 22 miljoen euro bij AS Roma weggehaalde verdediger geen ambities als acteur. “Iedereen weet dat onze ploeg bij uitstek offensief gericht is. Ook spelers als Guti en DavidBeckham, die in theorie als verdedigende middenvelder moeten opereren, zijn niet echt specialisten in de balrecuperatie. Dat betekent dat ik me vaak dubbel moet plooien”, beseft de Argentijn zijn waarde.

Overigens had Samuel naar eigen zeggen nooit gedacht dat hij het tot bij een Europese topper zou schoppen. “Heel wat jongens met wie ik bij de jeugd samenspeelde, hadden veel meer talent. Ik speelde bij een plaatselijk team vlakbij Rosario. Daar werd ik als centrale verdediger opgemerkt door een trainer van Newell’s Old Boys. Door een gelukkig toeval kon ik op mijn achttiende debuteren in de eerste ploeg. Daar stak ik enorm veel op van de Braziliaan RicardoRocha, die achter mij speelde als libero.”

In die tijd heette hij trouwens nog WalterLujan. “In overleg met de familie besliste ik dat te veranderen. Ik had immers niet dezelfde achternaam als mijn broers. Uit erkentelijkheid voor mijn adoptievader wilde ik dat wel.”

De carrière van Walter Samuel kwam in een stroomversnelling toen hij in 1997 in Maleisië wereldkampioen werd bij de min-twintigjarigen. “We beschikten toen over een uitstekende generatie. Zowat alle spelers uit die groep konden naderhand doorstoten naar het allerhoogste niveau. In Italië weten ze wat verdedigen is, zodat ik er opnieuw veel kon bijleren. Uiteindelijk bracht het me bij Madrid.” (DDv)

Demetrio Albertini (33), een man van vele oorlogen bij AC Milan, waarmee hij vijf keer de Scudetto won en één keer de Champions League en ook nog samen speelde met Frank Rijkaard, verliet Atalanta Bergamo en blijft tot het einde van het seizoen bij Barcelona. Maxi Lopez (20), een spits van River Plate, met de bijnaam de Duitse tank tekende voor twee jaar. Heenwedstrijden kwartfinales Copa del Rey : Athletic Bilbao û Valladolid (2) 3-2, FC Sevilla – Osasuna 2-1, Gramanet (3) – Betis Sevilla 2-2. Numancia – Atlético Madrid werd uitgesteld als gevolg van hevige sneeuwval en wordt vanavond gespeeld. Spanje speelt op 26 maart in Salamanca een oefeninterland tegen China. (DDV)

TOPSCHUTTERS : 1. Eto’o (Barcelona) 16 goals ; 2. Oliveira (Betis), Ronaldo (Real Madrid), Forlán (Villarreal) 11 goals ; 4. Maxi Rodríguez (Espanyol), Nihat (Sodiedad) 9 goals.

DDv

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content