“Mijn kijkgedrag varieert sterk. Het is ook afhankelijk van de weersomstandigheden. Als het zonnetje schijnt, kom ik wel graag eens buiten”, lacht Hakim Bouchouari. “Maar wekelijks probeer ik toch de verslagen van de eersteklasseduels mee te pikken. Champions League in deze fase – halve finales en later deze maand de finale – wil ik absoluut zien. Dan geniet ik met volle teugen. Manchester United-AC Milan en Chelsea-Liverpool, dat zíjn topaffiches met een pak rasartiesten op het veld. Een dergelijk niveau zie je niet alle dagen, hé, zeker niet in België. Die bewegingen en loopacties van Cristiano Ronaldo, daar kijk ik met open mond naar.”

Volgende week kijkt Bouchouari wel met bijzonder veel aandacht naar de halve finales van de Belgische beker. “Ik hoop dat Standard zich plaatst, want dan kan ik misschien volgend seizoen genieten van Europees voetbal”, zegt de oud-spits van Lokeren. “Die match ga ik dus zeker volgen. Ik twijfel nog of ik ook Club Brugge-AA Gent rechtstreeks zal bekijken. Een samenvatting volstaat misschien wel.”

In het tussenseizoen verlegt de spits, die door Standard werd verhuurd aan FC Brussels, zijn blik wat naar het wielrennen. “De Tour de France ontsnapt nooit aan mijn aandacht”, vertelt de Marokkaanse Belg. “Niet de volledige rit van meer dan tweehonderd kilometer, maar vooral de slotfase van de ritten. Tenzij er natuurlijk superspannende duels zijn, zoals toen Jan Ullrich nog kon wedijveren met Lance Armstrong. Mijn bewondering is groot voor hun uithoudingsvermogen. Die mannen kunnen afzien, zeker in die lange bergritten. Fysiek staan die gasten op punt, want ze rijden toch vaak met een gemiddelde van meer dan 35 kilometer per uur. ( grijnst) Dat is vliegen, zeker voor een voetballer.”

Ook voor de grote tennistoernooien trekt Bouchouari wat tijd uit. “Roland Garros en Wimbledon blijven iets speciaals hebben”, weet hij.

“Natuurlijk genieten in eerste instantie Kim Clijsters en Justine Henin de meeste van mijn aandacht. Maar het totaaltennis van Roger Federer vind ik gewoon weergaloos. Het lijkt allemaal zó eenvoudig. Hij is – voor het eerst sinds Pete Sampras – een van de compleetste spelers van de laatste jaren, hij overklast de rest. Indrukwekkend. Pure klasse, een sportman van een andere planeet. Als je het zelf moet uitvoeren, is het veel te moeilijk. Dat merk ik zelf ook wanneer ik eens een partijtje snooker speel.”

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content