Wat doe je nog buiten voetballen ?

Kaarten en lezen. Momenteel ben ik bezig in een boek van Herman Brusselmans. Ik heb trouwens bijna al zijn werken gelezen. Ook John Grisham vind ik een goeie schrijver. Verder heb ik een eigen sportwinkel, waarin uiteraard ook veel tijd kruipt. En af en toe durf ik wel eens een tennisracket vastnemen. Zo speelde ik onlangs nog een dubbeltoernooi en laat ons zeggen dat mijn prestatie verdienstelijk was ( lacht).

Waaraan kan je je ergeren ?

Aan onrecht en aan mensen die misbruik maken van hun positie en hun macht ! En dan bedoel ik niet alleen in het voetbalwereldje, maar ook daarbuiten. Ook vroeger had ik daar al problemen mee. Op school ergerde ik me bijvoorbeeld mateloos aan leraars die dachten dat ze zich alles konden permitteren en in het voetbal is dat nu net hetzelfde met bepaalde trainers. Ik ben altijd voor mijn mening uitgekomen en doe dat nog steeds. Misschien net daarom ben ik gene gemakkelijke. Ik vind eerlijkheid trouwens heel belangrijk. Ik wil dat mensen zich aan hun woord houden. Voor mij betekent een gegeven woord evenveel als een handtekening.

Wat zijn Saskia haar beste eigenschappen ?

( lacht) Tja, het is ook geen gemakkelijke hé. ( denkt lang na) Ze is gewoon wie ze is.

Begin anders eerst met de slechte eigenschappen.

( Saskia lacht : “dat zal gemakkelijker zijn, denk ik.”) Ze is jaloers geworden en dat ergert me soms wel. Als ik haar mag geloven, is ze dat vroeger nochtans nooit geweest. Het is niet echt overdreven, maar dat is wel iets wat me stoort.

En dan de goeie.

Al de rest zeker ? ( lacht) Nee, nee, dat is ook overdreven hoor.

Welke periode uit je leven zou je graag nog eens over doen en waarom ?

Geen enkele, denk ik. Elke periode heeft zijn voor- en nadelen gehad en tot op vandaag is alles, zowel privé als sportief, al goed geweest. Alleen met de winkel ben ik misschien iets te vroeg begonnen. Ik heb die vooral in het begin niet genoeg kunnen opvolgen.

Wat is je mooiste herinnering ?

Sportief is dat mijn eerste wedstrijd in eerste klasse en mijn eerste wedstrijd bij de nationale ploeg. Privé weet ik het niet zo onmiddellijk. Misschien moet dat moment nog wel komen ?!

Stel dat het niet gelukt was als profvoetballer. Wat zou je dan gedaan hebben ?

Ik bezit een diploma A2 Elektronica. ( Saskia lacht : “ik zie hem toch nog niet binnenkomen met zijn gereedschapskist.”) Ja oké, maar dat is ondertussen natuurlijk ook al 10 jaar geleden. En op het gebied van elektronica is er heel wat veranderd. Bij mij waren het bij wijze van spreken nog zwart-wit tv’s waar ik aan gesleuteld heb. Ik deed die studies trouwens niet graag, maar ja, ik moest toch een diploma halen. Mijn ouders hebben dat altijd belangrijk gevonden, terwijl ik daar op dat moment allemaal niet zo veel belang aan hechtte. Ik was nochtans wel een goeie student, want ik had nooit veel tijd nodig om iets geleerd te krijgen.

Wat doe je zoal in het huishouden ?

Veel : de vaatwas leegmaken en weer vullen. En weer leegmaken. En weer vullen. ( Saskia : “En weer leegmaken.”) ( beginnen allebei te lachen) Ik moet veel rusten, hoor. Nee serieus, als Saskia begint te kuisen, loop ik toch altijd in de weg, dus blijf ik op dat moment beter buiten.

Hoe zit het met je kookkunsten ?

Koken, ja, dat kan ik : water ! ( lacht) Nee, ik kan echt wel koken. Daarvoor heb ik lang genoeg alleen gewoond. Hier thuis maakt Saskia altijd het eten klaar. Zij kan heel goed koken en daarom laat ik me op dat gebied ook graag verwennen.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content