DE TRAINER GIL VANDENBROUCK

“De heenronde was goed begonnen, beter dan ze geëindigd is. We hebben verschillende keren een nieuw evenwicht en nieuwe oplossingen moeten zoeken. Vooral het verlies van Demba Ba en Kevin Hatchi was moeilijk op te vangen. Ik erger mij een beetje aan de te beperkte bezetting die ik tot mijn beschikking heb. In negen wedstrijden hebben we cadeaus weggegeven. Dikwijls uit naïviteit. Ik kan dus niet zeggen dat ik tevreden ben over het behaalde aantal punten of over onze plaats in het klassement. We beschikken over een ploeg die hoger moet kunnen mikken. Niet zoveel hoger, maar toch wel een beetje.

“Voor de terugronde moeten we onze moeilijkheden in de aanval zien op te lossen. We zitten met een chronisch probleem om doelpunten te scoren. Onze aanval steunt te veel op een flits van Adi Custovic. Ik zie dat de organisatie vaak goed zit, maar het ontbreekt ons aan offensieve slagkracht. Toch blijven de ambities van het begin van vorig seizoen dezelfde. Het is de bedoeling dat we niet moeten knokken om het behoud, dat we niet in de gevarenzone terechtkomen. Op dit moment lukt dat. En dat terwijl er dus twee belangrijke spelers al van de derde speeldag geblesseerd zijn.

“We hebben dan ook redenen om tevreden te zijn. We hebben een paar goede matchen gespeeld, we probeerden positief voetbal te brengen. Er zal niet gezegd worden dat Moeskroen de stadions doet leeglopen ! Bovendien hebben we verscheidene spelers de kans gegeven om zich uit te leven en mooie dingen te laten zien. Ik denk dan vooral aan Custovic. En wat me plezier doet, is dat we verscheidene jongeren uit ons opleidingscentrum Futurosport hebben opgesteld in wedstrijden, die we gewonnen hebben, zoals tegen Westerlo. We toonden zwakheden op verplaatsing, al pakten we buitenshuis uiteindelijk vijf punten. Er waren wel zware nederlagen op Germinal Beerschot en Club Brugge, maar dat vloeide voort uit een onevenwicht in de verdediging. Sindsdien kregen we de ploeg opnieuw op de rails en heb ik niet meer zoveel schrik om op verplaatsing te spelen. De terugronde zal een beetje afhangen van de richting waarin Moeskroen evolueert. Als er financiële zekerheid is, zullen we verder kunnen kijken. De huidige situatie is natuurlijk niet goed voor de groep, vooral niet voor degenen die hier al lang spelen.”

statistiEKEN

GEBRUIKTE SPELERS : Ba (3), Chantry (9), Charlet (15), Custovic (16), Dorothée (11), Dugardein (17), Fellahi (8), Grimaldi (4), Grondin (15), Haghedooren (8), Hatchi (7), Kebe (8), Martin (4), Sanchez D’Avolio (16), Teklak (14), Tohoua (14), Tomou (17), Toyes (17), Van Gijseghem (15) Volders (13).

DOELPUNTENMAKERS : Ba (1), Custovic (10), Dugardein (1), Fellahi (1), Grimaldi (1), Grondin (3), Tohoua (1), Tomou (4), Toyes (1).

ASSISTS : Custovic (3), Dugardein (4), Grondin (2), Haghedooren (1), Kebe (1), Tohoua (1), Tomou (1).

GELE KAARTEN : 36

RODE KAARTEN : 2

STRAFSCHOPPEN : 2 voor (2), 3 tegen (2).

HOEKSCHOPPEN : 71 voor, 69 tegen.

OVERTREDINGEN : 284 begaan, 306 tegen.

TOP ADNAN CUSTOVIC

De Bosnische aanvaller was bijna vertrokken naar bekerwinnaar SV Zulte Waregem, maar toonde dat hij van goudwaarde is voor zijn ploeg. Kende een bleke periode tijdens oktober en november, maar blijft een koelbloedige sluipschutter die ook zijn verdedigende opdrachten niet schuwt. Custovic blijft hopen op de topscorerstitel.

FLOP JEAN-FéLIX DOROTHéE

Van een gewezen belofte van het Franse voetbal, die ooit werd opgemerkt door scouts van Valencia, mag er meer worden verwacht dan een rol als invaller. Na een sterke voorbereiding kon hij zijn hoge niveau niet verderzetten in de competitie, want Jean-Philippe Charlet en Bastien Chantry toonden zich sterker.

STéPHANE VANDE VELDE

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content