Ronaldo blijft bij Real Madrid scoren met de ogen dicht.

Toen hij in 1994 in Europa aankwam, beloofde de toen 17-jarige Ronaldo dat hij 30 goals zou maken voor zijn club PSV. Toen het seizoen in mei 1995 was afgelopen, bleek dat hij die belofte was nagekomen. Toen hij in 2002 voor Real Madrid tekende, gaf ElFenómeno te kennen dat hij voor de club uit de Spaanse hoofdstad 35 keer de netten bol zou zetten in de competitie en de Champions League. En aan het einde van het seizoen bleek hij 36 keer te hebben gescoord. Ook dit seizoen voorspelde hij 35 goals. En opnieuw is hij iets over halfweg het seizoen al bijna zeker die belofte te kunnen waarmaken. De man met de glimlach van Bugs Bunny en het lichaam van Winnie the Pooh, zoals de sportkrant As hem onlangs omschreef, stond dit seizoen al 26 keer aan het kanon : hij maakte 19 goals in de competitie, 2 in de Champions League, 2 in de Spaanse bekercompetitie en 2 in de supercup.

Spanje ligt de Braziliaanse wonderboy duidelijk goed : hij scoorde indertijd 47 goals in één seizoen voor Barcelona en is nu na anderhalf seizoen Real al aan 55 treffers toe. “De fans zijn hier zoals de vrouwen : je moet dag na dag hun hart veroveren”, verklaarde Ronaldo in een poëtische bui tijdens zijn eerste dagen bij Real. Sindsdien mag hij alvast op de grote trouw van een uitgebreide schare fans rekenen. Elke goal die Ronaldo maakt, is trouwens niet alleen sportief erg belangrijk maar ook commercieel. Want elke keer als hij raak schiet, gaat de verkoop van truitjes met zijn nummer en naam weer in stijgende lijn. De Braziliaan mag nu al zeggen dat hij in de Spaanse hoofdstad geen aanpassingsperiode nodig heeft gehad.

Geen wonder dat de Madrileense pers steeds meer naar superlatieven zoekt om de spits te bewieroken. “Dankzij Ronaldo kan Real nu even hard toeslaan als MikeTyson“, kopte As. De concurrerende sportkrant Mar-ca bedacht hem met het koosnaampje RonieMarciano en verwees daarmee naar de legendarische bokser uit de jaren 50, RockyMarciano. (DDv)

COPA DEL REY. Uitslagen heenwedstrijden halve finales : Real Madrid-FC Sevilla 2-0, Alavés-Zaragoza 1-1. ZINEDINE ZIDANE, die enigszins voorbarig zijn nakende afscheid had aangekondigd, zal nu toch bijtekenen bij Real Madrid tot in 2006. ARIZA MAKUKULA, de spits van Valladolid, scheurde zijn kruisbanden. Voor hem is het seizoen gedaan. (DDv)

TOPSCHUTTERS : 1. Ronaldo (Real Madrid) 19 goals ; 2. Mista (Valencia) 13 goals. 3. Torres (Atlético Madrid) , Salva (Málaga) 12 goals ; 5. Milosevic (Celta Vigo) 10 goals.

DDv

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content