Giovanni Simeone – Club: Cagliari Calcio

© BELGAIMAGE

De 25-jarige aanvaller zorgde er met zijn eerste twee seizoenstreffers voor dat Cagliari in de Serie A met 2-3 won van hekkensluiter Torino.

Begin juli was er een opmerkelijke bekentenis. Giovanni Simeone (24) gaf een interview aan de Amerikaanse tv-zender ESPN. De Argentijn met Spaans paspoort (omdat hij werd geboren in Madrid) maakte daarin bekend dat hij ooit dolgraag nog eens zou uitkomen voor Atlético Madrid, de Spaanse topclub die al sinds 2011 onder de sportieve hoede staat van zijn vader Diego. ‘Dat staat volledig los van het feit dat mijn papa er coach is’, zei de aanvaller. ‘Het is eigenlijk eenvoudig: ik droom al sinds mijn jeugdjaren van die club.’

Giovanni droomt ervan om ooit eens uit te komen voor Atlético Madrid.

‘Het is moeilijk om een zoon in de kleedkamer te hebben’, vond El Cholo enkele jaren geleden al. Zijn jongste zoon Giuliano (17) vertoeft momenteel bij de U18 van Atlético Madrid, Gianluca (22) bij CD Ibiza. Maar vader Diego liet wel al uitschijnen dat hij die optie wil openhouden, als één van zijn nakomelingen naar ‘een andere status’ overschakelt in het voetbal.

Die tip knoopte Giovanni, die tussen 2008 en 2016 in thuisland Argentinië voetbalde, alvast goed in zijn oren. Sinds hij in augustus 2016 overstapte naar de Italiaanse competitie met een transfer voor 5 miljoen euro naar Genoa. In zijn debuutseizoen in de Serie A maakte de pocketspits 12 doelpunten in 35 duels, met als gevolg dat AC Fiorentina in augustus 2017 17 miljoen euro betaalde voor Simeone junior.

Vorig seizoen geraakte Giovanni met tien treffers in dertig optredens aan een aardig gemiddelde bij Cagliari Calcio, dat hem sinds augustus 2019 voor 3 miljoen euro huurde. Begin september werd hij (tot 2024) definitief overgenomen door de Sardijnen, voor 12 miljoen euro. De 25-jarige spits combineert technische bagage en flair met een heel opportunistische manier van spelen. Afgelopen zondag ontpopte hij zich tot matchwinnaar, de ideale manier om de clubleiding te bedanken voor het vertrouwen.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content