Het wordt een korte vakantie voor Mark De Man. Door zijn interlandverplichtingen zal hij het met een kleine drie weken moeten doen en in die periode wordt ook zijn dochtertje gedoopt. Het blijft dit jaar dus beperkt tot één weekje buitenland. Samen met onder anderen zijn ouders, zus en schoonbroer huurt hij een villa in Sainte-Maxime aan de Azurenkust, niet ver van Saint-Tropez. De Man : “Ik was in het begin van het seizoen al eens opgeroepen voor de nationale ploeg, dus hoopte ik natuurlijk om er ook nu weer bij te zijn. Met de planning voor de vakantie hebben we daarmee in elk geval rekening gehouden. Het is natuurlijk een korte vakantie, maar als profvoetballer heb je doorheen heel het jaar geregeld een dag of een halve dag vrij. Uiteraard kan je dan niet op vakantie, dat beperkt zich tot die paar weken in juni, maar zo erg is dat niet. Het is ook maar voor pakweg vijftien jaar. Nadien kan je reizen wanneer je wil.”

De Man gaat echt voor gezelligheid tijdens zijn vakantie, zeker nu er voor het eerst een kindje bij is : “Genieten van mijn gezinnetje en

van de mensen die meegaan, én veel rusten, dat is wat ik ga doen. Af en toe eens naar Saint-Tropez gaan, een haventje bezichtigen of een restaurantje doen. Als er dan wat zon is, ben ik al tevreden. En de gsm, die blijft thuis. Dan kan er mij zeker niemand storen. Ik kijk er elk jaar toch echt wel naar uit, naar die vakantie.”

De twee vorige jaren legde De Man heel wat meer kilometers af, telkens richting Caraïben. De reis die hij in 2005 maakte naar Cancún, in het zuiden van Mexico, staat nog altijd geboekstaafd als een fantastische vakantie : prachtige streek, mooi weer, fijne mensen leren kennen. Vorig jaar is hij met onder anderen YvesVanderhaeghe naar de Dominicaanse Republiek geweest en ook dat was een voltreffer. Wanneer hij zo op zijn reisverleden terugblikt, valt het De Man op dat hij het vaak in het westen is gaan zoeken : “We zijn geregeld naar het zuiden van Europa op reis geweest, maar eens het buiten Europa te doen was, ging het steevast westwaarts. Daarom zou ik in de toekomst eens de andere kant op willen. Thailand lijkt me een mooie bestemming. Australië ook, maar daar zou ik dan echt een tijdje willen rondtrekken. Iets voor later dus, wanneer de kinderen – enfin, het is er voorlopig maar eentje, maar er komen er allicht nog – een pak ouder zijn.” S

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content