Met Smail Prevljak heeft KAS Eupen het ontbrekende puzzelstukje.

Eigenlijk had KAS Eupen tegen KAA Gent aan de aftrap moeten komen met negen punten op twaalf in plaats van met drie. Alleen in Club Brugge moest het tot nu toe voetballend zijn meerdere erkennen. Tegen OHL, Kortrijk en STVV was het telkens de betere ploeg, maar vergat het de zaak af te maken. Hoe goed je ook voetbalt, met amper twee goals in vier wedstrijden kom je niet ver. Op elke positie had Eupen keus zat, alleen een midvoor van niveau had het nog niet. Met Smail Prevljak heeft het die gevonden, of beter: terug gevonden.

In de winter had de Bosniër, die de voorbije jaren bij RB Salzburg op overschot was geraakt, met vier doelpunten in vijf wedstrijden een groot aandeel in het behoud. Prevljak wilde graag blijven, maar Salzburg wou hem terug en Eupen was niet in staat de optie in de huurovereenkomst te lichten – er circuleerde een bedrag van twee miljoen euro, maar dat werd nergens bevestigd. Al die tijd bleef men bij Eupen hopen dat een terugkeer mogelijk zou zijn indien de Bosnische spits bij Salzburg onvoldoende speelminuten in de voorbereiding zou krijgen. Dat bleek ook, en ineens was geld geen probleem meer en werd hij definitief aangekocht, met een contract voor drie jaar. Nu al staat vast dat Eupen hem over afzienbare tijd met flinke winst kan verkopen.

Tegen KAA Gent toonde de 25-jarige Bosniër die zich opnieuw in de kijker wil spelen bij de Bosnische nationale ploeg, weer wat hij is. ‘Mijn job is doelpunten maken’, antwoordde hij toen men hem vroeg wat men van hem mocht verwachten. Prevljak was gretig, altijd aanspeelbaar en zette die ene kans die hij kreeg vlot om. Kortom: het type dat KAA Gent aan de overkant ook best had kunnen gebruiken…

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content