Genoa CFC

© LAPRESSE

Trainer – Davide Ballardini, 06/01/1964

? In december 2020 keerde Ballardini voor de vierde keer terug bij Genoa.

? Hij liet Yayah Kallon vorig seizoen debuteren in de Serie A. Kallon vluchtte enkele jaren geleden uit Sierra Leone.

? Hij werd in 2016 ontslagen bij Palermo na ruzie met de spelersgroep. Iets meer dan drie maanden later werd hij terug aangesteld als trainer.

Transfers

In

Lorenzo Andrenacci (Brescia), Aleksander Buksa (Wisla Kraków, Pol), Stefano Sabelli (FC Empoli), Salvatore Sirigu (Torino), Zinho Vanheusden (Inter)

OUT

Giorgio Altare (Cagliari Calcio), Giacomo Calo (Benevento Calcio), Antonio Candela (Cesena FC), Gabriel Charpentier (Frosinone Calcio), Marcos Curado (AC Perugia Calcio), Nicola Delmonte (LR Vicenza), Pawel Jaroszynski (US Salernitana), Lukas Lerager (FC Kopenhagen, Den), Eldor Shomurodov (AS Roma), Claudio Spinelli (FK Oleksandriya, Ukr), Cristián Zapata (San Lorenzo, Arg).

Zinho Vanheusden
Zinho Vanheusden© BELGA

Smaakmaker – Zinho Vanheusden

Zijn laatste seizoen bij Standard zag Zinho Vanheusden (22) grotendeels in rook opgaan als gevolg van een zware knieblessure. Daarvoor was hij uitgegroeid tot kapitein en de absolute leider van de Luikse defensie.

Vanheusden speelde het grootste deel van zijn jeugd bij Standard, maar op zestienjarige leeftijd vertrok hij richting Milaan. Bij Inter doorliep hij de laatste jeugdreeksen en in 2017 werd hij overgeheveld naar het eerste elftal.

Vanheusden verlengde zijn contract bij Inter, maar om ervaring en speelminuten te vergaren werd hij in januari 2018 voor anderhalf seizoen verhuurd aan Standard. In de zomer van 2019 maakte die club van Vanheusden de duurste inkomende transfer ooit van het Belgische voetbal, waarbij Inter wel een verplichte terugkoopoptie van 16 miljoen euro had bedongen. Die werd deze zomer gelicht.

In Luik probeerden ze Vanheusden nog een bijkomend seizoen te huren, maar daar hadden ze in Milaan geen oren naar. Uiteindelijk is Genoa CFC de volgende stap in de nog jonge carrière van de verdediger.

Genoa CFC
Genoa CFC
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content