Zaterdag stelde herfstkampioen RC Genk met AvelinoJackson Coelho (20, Flamengo, tot 2011) en Davino Verhulst (19, Beveren, tot 2010) zijn laatste twee aanwinsten voor.

“Ik ben blij dat we ons eerste idee toch doordrukten en niet voor de Noor Steffen Iversen kozen”, zegt sportief directeur Willy Reynders. “Qua naam en palmares zaten we met Iversen wel goed, want hij werd onlangs nog verkozen tot beste speler van de Noorse competitie, maar het wrong. We beten uiteindelijk niet door. Hij is al dertig en een echte centrumspits die alleen bij de nationale ploeg wat hangend speelt. Iversen wou absoluut een tweejarig contract. Een linke zaak. Omdat hij het risico niet wilde spreiden, stopten we de onderhandelingen.”

Er werd teruggegrepen naar Coelho, jonge Braziliaan die wel perfect beantwoordt aan het profiel dat trainer Hugo Broos had bepaald. “Hij kan zeer goed tussen de lijnen spelen, is technisch sterk, gemakkelijk aanspeelbaar, beschikt over een fenomenale linkervoet, ook vanop afstand, heeft loopvermogen, is atletisch en kan voor creativiteit zorgen”, somt Reynders zijn kwaliteiten op. “Tegen Lokeren en Brussels misten we vooral dat laatste.”

In oktober had Reynders bij een bezoek aan Brazilië Coelho en zijn zaakwaarnemer al eens ontmoet. “Dat was ons geluk”, vertelt hij. “Uit ons gesprek bleek dat hij op een dwaalspoor zat. Alleen in België hadden we zijn echte potentieel gezien. Onze babbel was eerder verkennend. Een transfer bleek financieel niet haalbaar en toen niet aan de orde. Bij Flamengo was Coelho maar een wissel op de toekomst. Bovendien begreep ik van Jaja dat hij dolgraag naar België terug wou. Hij kende onze club en de sfeer. Zijn Spaanse agent informeerde, na de blessure van Ivan Bosnjak, naar de verhuurmogelijkheden. De sportief directeur en de voorzitter van Getafe geloofden nog sterk in hem, maar de laatste weken raakte alles toch in een stroomversnelling.” RC Genk kon ook een koopoptie losweken. “Hij zal zichzelf moeten bewijzen.”

“Voor Verhulst had ik altijd al een boontje”, gaat Reynders verder. “Een doelman met veel talent en uitstraling, een echte atleet. Hij is zeker nog niet compleet, heeft nog een ferme groeimarge. Met Sinan Bolat zal hij moeten vechten voor een plekje achter Logan Bailly. Als die laatste zijn niveau zo standvastig blijft, is hij binnen x-aantal tijd weg. Wij willen graag dat Logan hier nog twee jaar meedraait. ( grijnst) Dat is zo voorzien, maar moeilijk te plannen.”

FV

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content