Geboorteplaats en -datum?

Tielrode, 29 april 1963.

Welke sporten beoefen ik zelf?

De tijd ontbreekt me tegenwoordig om uitgebreid aan sport te doen. Af en toe waag ik eens een poging om te fietsen of te fitnessen, maar dat is niet op geregelde basis. Vroeger heb ik gevoetbald in competitie, als libero bij VK Tielrode. De mooiste herinneringen bewaar ik aan het seizoen waarin we kampioen speelden.

Welke sporten volg ik passief?

In de eerste plaats het wielrennen. De vriend van mijn dochter koerst bij de beloften, en als ik tijd heb dan ga ik in het weekend mee naar de wedstrijden. Jammer genoeg merk ik dat de typische sfeer van ‘Vlaamse kermis’ rondom de koers de laatste jaren aan het verloederen is. Zo’n wielerwedstrijd is tegenwoordig niet meer dan een aankomstlijn in the middle of nowhere, zonder veel randanimatie. Daarnaast volg ik ook het voetbal. Ik ben al jarenlang peter van Vigor Wuitens Hamme, dit jaar helaas gezakt van tweede naar derde klasse. Als ik uitgenodigd wordt, vind je me ook wel eens op een wedstrijd in eerste klasse.

Mijn sportidool is …

Tegenwoordig ben ik een grote fan van Sugar Jackson, die ik al een paar keer heb ontmoet. Niet te geloven welke fysieke en mentale voorbereiding er in één boksmatch kruipt. Ik vind hem werkelijk formidabel: hij zorgt voor show en entertainment, maar eigenlijk is hij een doodbrave gast. Hij komt grappig over als hij praat, maar is altijd oprecht.

Bij dit sportmoment kreeg ik kippenvel …

Van de recente heisa over de whereabouts gingen mijn haren recht staan, maar dan in negatieve zin. Iemand die een fout maakt, moet gestraft worden. Wat ze nu echter doen met XavierMalisse en YaninaWickmayer, gaat veel te ver. Hetzelfde heb ik ook al zien gebeuren in de showbizz: mensen die andermans carrière afkraken om zelf in de belangstelling te komen.

Kan je binnenkort nog eens jouw lied ‘Brugge Kampioen’ uit 1996 van onder het stof halen?

Dat lijkt me voorbarig, laat ons eerst de play-off afwachten. Maar de mensen spreken me nog steeds aan over ‘Brugge Kampioen’. Tijdens een optreden een paar weken terug vroeg iemand me of ik het nog eens wou brengen op het podium. Maar ik vond dat nog te vroeg. En daarbij: de tekst staat vol met spelersnamen van toen en klopt dus niet meer. Ik heb de arme man dus moeten ontgoochelen. ( lacht)

BREGT VERMEULEN

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content