Hoe heb je Toni leren kennen ?

Vier en een half jaar geleden. Ik was kassierster in de supermarkt waar hij zijn aankopen deed. Het was liefde op het eerste gezicht. We hebben werkelijk heel veel gemeen.

Ga je nog uit werken ?

Toni had liever dat ik ermee stopte omdat we het financieel niet nodig hebben. Mijn werk was nogal stresserend. Ik moest werken van 9 tot 19 uur en 33 producten per minuut scannen. Ik moest ook de rekken aanvullen en schoonmaken. We wilden een kind, maar we wilden er ook méér mee bezig zijn dan veel andere gezinnen, die jammer genoeg enkel de tijd hebben om hun kinderen een badje te geven en in bed te stoppen.

Verveel je je niet ?

Helemaal niet. Ik doe het huishouden, ga af en toe bij mijn moeder op bezoek. Ik doe nog postnatale oefeningen en ook fitness en aerobics. En ik hou van winkelen. Ik kan geen winkel buiten komen zonder iets gekocht te hebben. Als Toni een broek nodig heeft, koopt hij alleen die broek, ik koop er ook altijd een blouse bij. Maar ik hou het bij eenvoudige dingen die ik leuk vind, niet de grote merken : ik hou niet van chic gedoe.

Hou je van voetbal ?

Ik heb zelf zeven jaar bij AS Chätelineau gespeeld, een kleine club : ik was midvoor. Daar heb ik nu een beetje spijt van, want mijn benen zijn er wat te gespierd door geworden. Toni moet altijd lachen als ik foto’s toon van toen ik voetbalde. Thuis spreken we weinig over voetbal, want hij wil zijn werk niet mee naar huis nemen. Ook als hij verliest, wordt hij niet humeurig. Maar daags voor de wedstrijd vermijd ik het toch om over delicate onderwerpen te praten. Ik wacht liever tot de zondag, zodat hij niet nodeloos gestresst raakt.

Kook je graag ?

Eenvoudige dingen zoals pasta’s. Toni eet het liefst pizza, lasagne en frieten. Ik hou enorm van paëlla. Mijn moeder is Italiaanse, maar mijn vader is een Spanjaard.

Jullie hebben twee jaar in Sedan gewoond. Welke herinneringen hou je daaraan over ?

Fransen denken werkelijk dat ze in alles de beste zijn. Hun taalgebruik is ook weinig verheffend, vind ik. Om de haverklap gebruiken ze woorden die eigenlijk niet door de beugel kunnen. We zijn blij dat we weer in België zijn, al hebben we de gewoonte behouden om ’s avonds nogal laat te eten.

Omschrijf Toni eens.

Erg koppig : als hij iets wil, moet hij het direct hebben. Hij stelt niets uit. Maar hij is ook altijd positief en kan anderen opmonteren. Van ’s morgens vroeg is hij al aan het zingen, je hoort hem altijd bezig. Zijn ploegmaats vragen me soms of ik het nooit beu word met zo’n lawaaimaker te moeten samenleven. Net als Dante haalt hij graag grappen uit.

Hoe ziet je ideale vakantie er uit ?

We zijn eens naar de Dominicaanse Republiek geweest en dat is fantastisch. Een strand- en zwembadvakantie met een beetje shopping is voor mij ideaal. Toni is liever actiever en wil graag tennissen, zwemmen, kayakken, voetballen of duiken. Een kerk of een museum bezoeken doet hij niet graag, ik evenmin. Volgend jaar zal het helemaal anders zijn, dan zal Olivia kunnen stappen. Toni zal met haar kunnen spelen, terwijl ik wat bekom van er hele dagen mee bezig te zijn.

door Pascale Pierard

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content