Bij AA Gent, waar hij nog één jaar onder contract ligt, kan hij niet verder, dus gaat Tjörven De Brul misschien naar Zulte-Waregem. “Bij Gent”, zegt De Brul, “heb ik niet de garantie gekregen dat ik volgend seizoen bij de achttien zal zitten en bij de reserven shotten heeft geen zin. Dit geval is een teken dat er in het voetbal geen plaats is voor emotie : als je rendement te laag ligt, smijten ze je buiten. Maar het financiële speelt natuurlijk ook wel mee. Spijtig dat mij dit moet overkomen, maar ik sprak onlangs nog met Sadio Ba en David Vanhoyweghen, die in hetzelfde schuitje zitten, dus ik ben niet alleen.”

Blessures doorkruisten zijn seizoen bij Gent. “De voorbereiding heb ik gemist door een knieblessure, van vorig seizoen nog, die maakte dat ik nog niet superfit was. Na vijf wedstrijden ben ik beginnen te spelen, maar ik kreeg in oktober een probleem met de meniscus, waardoor ik met nieuwjaar weer een stuk voorbereiding miste. Daarna heb ik als gevolg daarvan twee keer gesukkeld met een ontsteking aan de kuit, eerst links en dan rechts, waarbij er weer anderhalve maand voorbij was vooraleer ze goed wisten wat het was. Voor nieuwjaar was er nog geen vuiltje aan de lucht, maar dan hebben ze een paar vervangers aangetrokken zoals Smoje, die het niet slecht deed, en was het niet evident om de draad weer op te pikken.”

Woensdag keert De Brul terug uit vakantie en dan zal hij evalueren of er naast Zulte-Waregem, waar hij al een gesprek had met de trainer, eventueel nog andere geïnteresseerde clubs zijn. “Zulte-Waregem traint ’s avonds en als je twaalf jaar een profleven hebt geleid, is dat niet zo vanzelfsprekend. Dus ik ga dat rustig bekijken. Maar misschien is het wel een meer toekomstgerichte keuze : door ’s avonds te trainen, kan ik ook mijn leven anders inrichten. Ik bedoel : ik sta sinds Club Brugge drie uur in het onderwijs en daar zou ik nu iets meer tijd voor kunnen maken of ander werk erbij zoeken. Van de andere kant, ik word 32, dat is ook geen leeftijd om te zeggen : het is het moment. Want in principe kan je nog altijd de top ambiëren. Ik ben ondertussen fit en nog niet versleten. Het probleem is alleen dat de meeste ploegen twijfelen omdat ik niet veel gespeeld heb, maar ik zit toch aan dertien competitiewedstrijden en twee voor de beker. Misschien is dat te weinig, maar ik blijf met het gevoel zitten dat ik ben afgerekend op het laatste half jaar.” (RDG)

door Raoul De Groote

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content