Hoe lang is het geleden dat je nog eens ontbijt op bed kreeg? “Eindelijk iemand die het vraagt! ( lacht) Zo lang dat ik het niet meer weet. Nee, serieus, eigenlijk ben ik daar niet zo’n voorstander van. Daar is toch niks comfortabels aan? Met al die kruimels die tussen je lakens kruipen … Na m’n fruitsapje ga ik naar beneden, om daar mijn pistolekes op te eten. Ik moet trouwens bekennen dat ik me ook niet meer kan herinneren wanneer ik Katrien voor het laatst ontbijt op bed serveerde. Ze geeft me een stamp als ze dat op tv ziet. ‘Kijk eens hoe gezellig.’ Ken je ’t? Maar wij compenseren dat op een andere manier. Soms zegt ze wel dat ik iets romantischer mag zijn.”

Aan welke Duitse gewoonte kun je maar niet wennen?

“In Duitse cinema’s hoor je bij pakweg een Amerikaanse film niet de stemmen van de acteurs die je ziet en is er geen ondertiteling. Ze spreken er alles opnieuw in, in het Duits. Mijn ploegmaats vinden dat de normaalste zaak van de wereld.”

Stond je ooit al dingen te verpatsen op een rommelmarkt?

“Nee, ik heb nochtans rommel genoeg. Bij mijn ouders op zolder staat bijvoorbeeld nog een jeep met afstandsbediening. Die kocht ik rond mijn veertiende en kan ik niet in de vuilnisbak kieperen. Dat was een dure, ik spaarde er indertijd lang voor. Hij komt niet uit een gewone speelgoedwinkel, maar uit een modelbouwzaak. Ik mocht hem zelf samenstellen, de kleur bepalen, kiezen welke onderdelen erbij moesten … Ik had een blauwe, mijn broer een witte. We raceten vaak tegen elkaar, zeker nadat ik bij het voetballen zijn arm eens had overgestampt. Hij sjotte voordien al niet zo graag als ik, maar deed toch af en toe eens mee, om mij een plezier te doen. Op een goede dag wilde hij dan zelfs in de goal staan. Maar ik had ook als kleine jongen al een vrij goed schot. Een keer trapte ik zo hard dat hij bij het pakken van de bal zijn pols brak. Toen was zijn goesting helemaal over.”

Van welke tekenfilmfiguur was jij als kleine jongen in de ban?

“Ik volgde vrij fanatiek De Smurfen. Lenno, mijn zoontje van vijf, en Line, die twee wordt, hebben het meer voor Bumba en Pingu. En Pippi Langkous doet het ook weer goed. Daar geniet zelfs ik nog van. Als zij op tv is, zet ik me bij hen. Raar hè, hoe zoiets ouds kleine kinderen nog altijd kan boeien.”

Scheurde je ooit al een blad uit een boek of een tijdschrift omdat het toiletpapier op was?

( lacht) “Nee. Mocht er geen rol meer zijn, dan zou ik natuurlijk niet twijfelen, maar meestal check ik wel of er nog papier hangt vooraleer ik ga zitten.”

Stel dat je toch in nood zou verzeilen, welke schone vrouw mag er dan zeker niet op het blad staan dat je uitscheurt? Voor wie is het respect te groot?

Michelle Hunziker, de ex van Eros Ramazotti.”

Als je overlijdt, mag je lichaam dan nog worden opengesneden voor het goede doel?

“Als ik op jonge leeftijd doodga, wil ik wel orgaandonor zijn als ik daarmee een mensenleven kan redden. Sterf ik op oudere leeftijd, dan wil ik liefst gecremeerd worden. Dat vind ik het properste. In een kist in de grond gestopt worden, waar je dan begint te rotten, dat is een gedachte waar ik vies van word.”

Wanneer loog je eens flagrant tegen een leraar?

“Dat moet op een dinsdag geweest zijn, dan was er altijd markt in Geel. Dikwijls ging ik aan een kraampje een zak snoep halen, met veel van die kikkertjes erin. Zo stak ik er tijdens de les wel enkele in mijn mond. Als een juf dan vroeg of ik aan het eten was, speelde ik de vermoorde onschuld.”

Wat veroorzaakt nogal veel winderigheid bij jou?

( lacht) ” Aiai. Ik heb een heel goede maag, ik kan veel door elkaar eten. Als ik last heb van winderigheid, is het bij mij moeilijk te achterhalen waar de oorzaak ligt.” S KRISTOF DE RYCK

In deze rubriek laten we dit seizoen afwisselend een Belgische voetballer uit de Belgische competitie en een Belgische voetballer uit een buitenlandse competitie aan het woord.

Bij ontbijt op bed ga ik na m’n fruitsapje naar beneden

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content