Feyenoord

© BELGAIMAGE

Trainer Arne Slot 17/09/1978

? Nadat John van den Brom in 2019 AZ voor Utrecht verruilde, werd assistent Slot doorgeschoven naar het hoofdtrainerschap.

? Werd in december ontslagen bij die club omdat de gesprekken die hij voerde met Feyenoord niet lekker werden onthaald in Alkmaar.

? Wordt gezien als een groot talent van de Nederlandse trainersgilde en moet als opvolger van Dick Advocaat bij Feyenoord een nieuwe ploeg gaan bouwen.

transfers

In

Guus Til (Spartak Moskou, Rus, via SC Freiburg, Ger), Francesco Antonucci (FC Volendam), Wouter Burger (Sparta), Liam Kelly (Oxford United, Eng), Marcus Pedersen (Molde FK, Nor), Ofir Marciano (Hibernian, Sco), Alireza Jahanbakhsh (Brighton & Hove Albion, Eng), Gernot Trauner (LASK Linz, Aut).

Guus Til
Guus Til© BELGAIMAGE

OUT

Eric Botteghin (Ascoli, Ita), Sven van Beek (SC Heerenveen), George Johnston (Bolton Wanderers, Eng), Nick Marsman (Inter Miami, USA), Bart Nieuwkoop (R Union SG, Bel), Lucas Pratto (River Plate, Arg), Uros Spajic (FK Krasnodar, Rus), Jordy Wehrmann (FC Luzern, Sui), Ramón ten Hove, Luciano Narsingh, Steven Berghuis (Ajax), Nicolai Jørgensen (Kasimpasa, Tur).

Feyenoord

smaakmaker Guus Til

We zouden het hier eigenlijk over Steven Berghuis moeten hebben, maar die verliet de Rotterdammers voor aartsrivaal Ajax. Dan maar de blik op een interessante nieuwkomer in de selectie: Guus Til. De middenvelder werd geboren in Zambia omdat zijn vader daar ontwikkelingswerk deed en na een korte tijd in Mozambique groeide hij op in de Bijlmer in Amsterdam. Als jonge twintiger kende hij enkele geweldige jaren bij AZ, waarna hij ook mocht debuteren in het Nederlands elftal en een lucratieve overstap naar Spartak Moskou maakte. Daar stokte zijn ontwikkeling echter. Til had in Rusland wat last van aanpassingsproblemen en werd na een seizoen verhuurd aan SC Freiburg, waar hij nog minder aan spelen toekwam.

Feyenoord

Bij Feyenoord wordt hij nu herenigd met trainer Arne Slot, met wie hij succesvol samenwerkte bij AZ. Op het eerste oog lijkt deze transfer een ideale stap voor zowel de Rotterdammers als Til, en dan zou hij wel eens verder kunnen komen dan die ene interland die er nu op zijn teller staat.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content