Adres : Fenerbahçe Adasi Kadiköy, 34725 Istanboel

Tel. : 00 90 216 4146464

Fax : 00 90 216 3483060

Internet : www.fenerbahce.org

Europesepalmares : geen

VEDETTE

Hij is en blijft de publiekslieveling van Fenerbahçe. De Braziliaanse aanvallende middenvelder heeft op amper twee seizoenen tijd de harten van de aanhang aan de Bosporus veroverd. Zeker nadat trainer Christoph Daum verklaarde dat zonder deze pocketvoetballer een titel niet mogelijk was. Alex de Souza zorgde immers voor de toegevoegde waarde door zijn vele doelpunten. Met zijn beweeglijkheid en infiltraties vanuit de tweede lijn wil de Zuid-Amerikaan graag een plaats veroveren bij de nationale ploeg voor het WK van volgend jaar in Duitsland, maar ook voor de derde opeenvolgende keer kampioen spelen en de kwartfinales van de Champions League bereiken. De superster maakte zich bijna onsterfelijk door te verklaren dat hij nog jaren voor Fenerbahçe wil voetballen.

TACTIEK

Juventus ontving van Fenerbahçe acht miljoen euro voor de aanwerving van de Ghanese verdedigende middenvelder Stephen Appiah. Volgens de Duitse trainer Christoph Daum vulde hij de enige leemte die bestond binnen zijn kampioenenploeg. Fenerbahçe is een ploeg die altijd en overal zelf het spel maakt en daarbij gebruikmaakt van een offensieve 3-4-3-veldbezetting. Voor het evenwicht binnen het elftal is het belangrijk dat Marco Aurelio en Appiah als schokbrekers voor de verdediging voetballen, want vooraan wordt er gespeeld met een heel offensief kwartet. Naast de drie spitsen rekent Fenerbahçe ook op de offensieve bevliegingen van de Turkse international Tuncay Sanli. Daum heeft het voordeel dat hij over een pak internationals beschikt, waardoor er met meer discipline wordt gespeeld. De rust in het elftal wordt verzorgd door de ervaren centrale as : doelman Rüstü, het ervaren afweerduo Fabio LucianoÜmit en de aartsgevaarlijke spits Nobre. Maar er bestaan ook spanningen, want invallersdoelman Volkan is niet tevreden met zijn status, terwijl Nicolas Anelka maar niet in vorm raakt door overvloedig blessureleed. De basisplaats van de voormalige Franse international, wiens motivatie ver te zoeken is, zorgt voor irritatie.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content