FC Sevilla

© belgaimage

TACTIEK

Voor de eerste keer in zijn carrière begint Julen Lopetegui aan een derde seizoen bij dezelfde club. Het vertrouwen in hem is groot, want zijn contract werd verlengd tot 2024. Geen wonder: FC Sevilla heeft er twee superseizoenen op zitten. De grootste overwinning van de afgelopen mercato is ongetwijfeld dat het Franse supertalent Koundé gebleven is. De rood-witten incasseerden 25 miljoen euro voor Bryan Gil (vertrokken naar Tottenham) en verhuurden Luuk de Jong aan FC Barcelona. Met de 29-jarige Delaney kwam een pak ervaring voor het middenveld in een team waar met kapitein Navas en Rakitic al heel wat anciënniteit rondloopt. Voorin moet Mir, voor 16 miljoen euro overgekocht van Wolverhampton, revelatie En-Nesyri concurrentie aandoen, hoewel de 24-jarige Spanjaard ook op de flanken uit de voeten kan in de 4-2-3-1 van Lopetegui. In doel blijft de Marokkaanse mirakelman Yassine Bounou, alias Bono, de nummer één. Verder is het uitkijken naar wat Lamela nog kan betekenen. Voorlopig is dat, net als bij Tottenham, invallen.

FC Sevilla

SMAAKMAKER Youssef En-Nesyri

De Marokkaan maakte de overstap naar Europa in 2015. In de zomer kreeg de toen 18-jarige En-Nesyri een kans in de jeugdopleiding van Málaga. Hij zou er snel doorstromen naar het eerste elftal.

Na anderhalf seizoen bij de A-kern van Malaga trok de aanvaller richting Leganes. Daar zou hij twee seizoenen vertoeven alvorens Sevilla hem overkocht. Vorig seizoen maakte hij 18 doelpunten in de Spaanse competitie.

FC Sevilla
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content