FC Barcelona

© belgaimage

TACTIEK

Hoe speel je zonder Messi? Voor de eerste keer in vijftien jaar moet een trainer van FC Barcelona zich die vraag stellen. De opdracht van Koeman wordt nog lastiger door het vertrek van Griezmann. De Catalanen gaan dus vooral naar hun middenveld moeten kijken, naar het duo Frenkie de Jong en Pedri. Het is de enige plaats op het veld van Nou Camp waar er nog wereldsterren spelen. Naast Busquets moeten die twee artiesten de aanvallende sector bevoorraden. Daar moeten Luuk de Jong, Agüero en Depay het vertrek van de vedetten opvangen, samen met Braithwaite en vooral Dembélé en Fati, wier terugkeer uit blessure enige hoop wekt.

FC Barcelona

Om achteraan Ter Stegen, die nog naar zijn beste vorm zoekt, bij te staan rekent de club op de jeugd van García, Mingueza of Araújo aan de zijde van Lenglet, in afwachting van Piqué, die evenwel niet meer zijn vroegere grootsheid etaleert. Het is aan Alba en Dest om voor beweging te zorgen op de flanken, waar hun offensieve energie broodnodig zal zijn om de socios te laten dromen.

FC Barcelona

SMAAKMAKER Pedri

Na het vertrek van Lionel Messi is Pedri een van de jongens waar dit seizoen naar gekeken zal worden. Aan toewijding alleszins geen gebrek bij de amper 18-jarige Spanjaard: Pedri speelde een heel seizoen mee met de Catalanen en ook op het EK, waar hij werd uitgeroepen tot young player of the tournament, en de Olympische Spelen was hij van de partij.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content