FC Augsburg

© BELGAIMAGE

Trainer Markus Weinzierl 28/12/1974

? In 2019 werd hij ontslagen bij Stuttgart na een 6-0-nederlaag tegen … Augsburg.

? Hij werkte eerder al bij Augsburg, tussen 2012 en 2016. In het seizoen 2014/15 haalde hij een vijfde plaats, die recht gaf op de poulefase van de Europa League. Een primeur voor de club.

? Hij speelde vier jaar als (middelmatige) verdediger voor de B-ploeg van Bayern.

transfers

In

Sergio Córdova (Arminia Bielefeld), Kevin Danso (Fortuna Düsseldorf), Niklas Dorsch (KAA Gent, Bel), Lasse Günther (Bayern München), Daniel Klein (TSG 1899 Hoffenheim), Maurice Malone (SV Wehen Wiesbaden), Frederik Winther (Lyngby BK, Den).

Felix Uduokhai
Felix Uduokhai© Matthias Balk/dpa

OUT

Lászlo Bénes (Borussia Mönchengladbach), Rani Khedira (1. FC Union Berlin), Benjamin Leneis (1. FC Magdeburg), Lukas Petkov (SC Verl), Jozo Stanic (SV Wehen Wiesbaden), Marek Suchy (FK Mlada Boleslav, Cze), Julian Schieber (gestopt).

FC Augsburg

Smaakmaker Felix Uduokhai

Zegt de naam van deze Duitse verdediger u niets? Dat is heel normaal. Nochtans zijn de volgers van de Bundesliga het erover eens: Felix Uduokhai is een van de vele parels die elke week schitteren in Duitsland. Hij is de leider van Augsburg, dat zich vorig seizoen makkelijk wist te redden. De stijl van deze linkspoot doet wat denken aan David Alaba.

Hij speelde zijn eerste minuten in de Bundesliga in het shirt van Wolfsburg in 2017. Tijdens de eerste maanden was hij erg overtuigend, maar nadien verloor hij zijn plaats. In 2019 vond hij via een uitleenbeurt onderdak bij de Fuggerstäder en het jaar nadien werd hij voor 7 miljoen euro definitief overgenomen.

De beloftevolle jonge speler werd al enkele keren opgeroepen door Joachim Löw. Het was nog maar de vierde keer in de geschiedenis dat een speler van Augsburg die eer te beurt viel. Begin juli volgde de beloning voor de zoon van een Nigeriaanse vader en Duitse moeder. Stefan Kuntz selecteerde hem voor de Spelen, waar de 1,92 meter grote Uduokhai de drie groepsduels (tegen Brazilië, Saudi-Arabië en Ivoorkust) volmaakte.

FC Augsburg
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content