De laatste GP formule 1 in Duitsland, op 11 oktober, werd voor het eerst uitgezonden op het YouTubekanaal van de F1.

Op het officiële kanaal werd in zeven landen (Denemarken, Duitsland, Nederland, Noorwegen, Zweden, Zwitserland en ook België) de Eifel GP gratis gestreamd. Geen toeval, want omdat er door de coronamaatregelen geen publiek wordt toegelaten tijdens de GP’s, zette de F1 de voorbije maanden steeds meer in op digital content, gericht op vooral jongeren.

Met succes, want in die zeven landen zagen 1,7 miljoen autosportfans Lewis Hamilton de GP in Duitsland winnen, van wie 31 procent jonger dan 25 jaar, en zelfs 68 procent jonger dan 35 jaar. Van hen keken 33 procent naar de race op hun smartphone, 30 procent via een connectie met tv. Alle gerelateerde content, inclusief de voorbeschouwingen op de GP, bereikten in totaal zelfs 10,5 unieke kijkers. Een half miljoen nieuwe F1-liefhebbers abonneerden zich ook op het YouTubekanaal, wat het aantal op 4,4 miljoen brengt. Dat kanaal telt dit jaar ook al 800 miljoen views. Extra aangezwengeld door nieuwe fanengagement met de F1-rijders die voor het eerst ook Q&A-interviews met fans gaven op Google Cameos, de videoapp van YouTubes moederbedrijf.

Adam Crother, hoofd van de digital media rights-afdeling van de formule 1, is bijzonder tevreden met die cijfers. ‘De eerste livestream op YouTube is een mijlpaal in onze geschiedenis. Een extra boost om nog meer jongeren naar de F1 te lokken en dat zal op termijn ook onze globale kijkcijfers doen stijgen.’ Van sportief spektakel en spanning in de strijd om de F1-titel is nochtans geen sprake, want Lewis Hamilton kan zich vijf GP’s voor het seizoenseinde, in Emilia-Romagna op 1 november, al tot F1-kampioen kronen.

Voor meer nieuws zie www.sportmagazine.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content