Excelsoir Virton

Sterktes & zwaktes

Door de laattijdige komst van enkele versterkingen en trainer ChristianBracconi begint Virton opnieuw met een achterstand aan het seizoen.

Ambitie

De sportieve leiding wil zich niet vastpinnen op een specifieke plaats in het klassement. Veel zal afhangen van de financiële inbreng van de nieuwe overnemer.

Analyse

Het jubileum van eeuweling Virton in april eindigde bijna in mineur. De club uit de Gaume, dat enkele maanden geleden afgetekend laatste eindigde in 1B, ontsnapte slechts ternauwernood aan degradatie naar Eerste Amateur omdat Moeskroen de boeken neerlegde. Net als een jaar geleden weet Virton sinds begin mei waar het aan toe is, maar er werden blijkbaar geen lessen getrokken uit de chaotische situatie van vorig seizoen. Terwijl de andere ploegen uit 1B hun campagne aftrapten met een kern die min of meer op punt stond, verschenen er bij Virton slechts een tiental spelers op het appel op de eerste training. Begin juli werd het team versterkt met Delorge en drie spelers van de U21, maar het staat vast dat sportief directeur Van den Abbeele tot september overuren zal moeten kloppen om tot een volwaardige kern van 25 spelers te komen.

Excelsoir Virton

Insiders beweren dat er om tal van redenen veel kostbare tijd verloren ging en uiteindelijk werd de nieuwe trainer, die twee jaar geleden al werkzaam was bij L’Excel, pas op 9 juli aangesteld. In een normale competitie zou Virton opnieuw degradatiekandidaat nummer één zijn, maar dankzij de aanwezigheid van de vier beloftenploegen zal het wellicht zijn vel kunnen redden. Meedoen voor promotie is niet realistisch, maar het bestuur wil zich niet enkel toeleggen op het vermijden van degradatie. Al beseffen ze intern ook dat ze geen wedstrijd freewheelend zullen winnen. Eigenlijk hebben de beleidsbepalers slechts een doel: de club op een positieve manier aan de buitenwereld tonen en de extrasportieve perikelen van de voorbije jaren van zich afschudden.

In/out

In

Kino Delorge (SV Straelen), Maxime Guillaume (U21), Karim Ilunga (U21), Axel Vitris (U21)

OUT

Sofiane Augarreau (Olympique Lyon B, Fra), Hugo Colella (Hesperange, Lux), Maxime Electeur (Hesperange, Lux), Jordan Faucher (SK Beveren), Amine Ghazoini (Ascoli, Ita), Valentin Guillaume (Seraing), Anas Hamzaoui (?), Ibrahim Karamoko (Torino B, Ita), Prosper Mendy (Spartak Varna, Bul), Yannis Mbombo, Geoffrey Mujangi-Bia (?), Paolo Napolitano (Parma B, Ita), William Rémy (transfervrij), Nicholas Rizzo (Genoa, Ita), Valentin Vanbaleghem (Sedan, Fra), Amine Zenadji (Hesperange, Lux)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content