Je studeert rechten. Om later advocate te worden ?

“Ik denk niet dat ik ooit naar de balie zal gaan. Nog drie jaar stage lopen en werken voor een minimumloon, daar kijk ik toch wat tegen op. Met de contacten die ik nu heb, zie ik me eerder evolueren naar een job van jurist-public relations in een bedrijf. Advies geven, naar de pers toestappen en uitleg geven. Zoiets. Maar het kan even goed dat ik me specialiseer in sportrecht of het recht van afbeelding, twee takken die in België nog niet volledig naar waarde worden geschat. Het is zeker niet de bedoeling om dagelijks aan een bureau te zitten. Dan word ik gek.”

Ben jij eigenlijk een romantisch type ?

“Toch wel. Maar hij moet niet elke dag met een roos afkomen, hé (lacht). Ik heb het niet echt voor doetjes, ben meer te vinden voor een man met machotrekjes. Bjorn scoort daarin bijzonder goed. Op tijd en stond komt hij wel eens bijzonder romantisch en lief uit de hoek. De lastigste periode van het jaar is voor mij de zomerstop, wanneer Bjorn op reis vertrekt en ik moet studeren.”

Wat zijn de positieve karaktereigenschappen van Bjorn ?

(Bjorn : “Is je bandje lang genoeg ?”) Hij is zeer leuk en aangenaam in de omgang, ook al hebben veel mensen vaak een verkeerd beeld van hem. Ze zien hem als een showmannetje. Maar het is niet omdat je graag goed gekleed loopt en er goed uitziet, dat je een dikke nek hebt. Bjorn zal altijd kritiek krijgen op zijn uiterlijk, ook door de twee oorringen die hij draagt en zijn Italiaanse haarstijl. Maar hij is geen jeannet of homo. Hij vraagt altijd naar mijn mening. Bjorn is verder ook bijzonder ambitieus, iets wat mij enorm aantrekt. Hij weet enorm goed wat hij wil. Bjorn krijgt graag zijn zin en is soms wel eens een doordrijver.”

Je hebt al heel wat reizen gemaakt, vaak alleen. Wat was de mooiste ?

“Bali. Zeker weten. Drie jaar geleden trokken we ernaartoe voor een badpakkenspecial. Dat gaf echt een wauw-gevoel. Superleuk, in een heel ontspannen sfeer en met veel leuke momenten. Daar zou je wel op het strand willen trouwen, zo’n idyllische locatie was het. Maar ik was ook al in Argentinië, Cyprus, Tenerife. Met Bjorn zou ik graag eens naar Zuid-Amerika trekken, de Malediven bezoeken en hem Bali leren ontdekken.”

Heb jij ook idolen ? Zijn er mensen naar wie je opkijkt ?

“Ik ben nooit een superfan geweest, had geen obsessie, maar ik hield wel van Prince en Madonna. Hypes, zoals indertijd met Clouseau, zijn niet echt aan mij besteed. Alleen van Janet Jackson heeft een poster op mijn kamer gehangen. Haar vond ik vroeger gewoon de max ! Nu heb ik veel meer bewondering voor wat Madonna nog altijd presteert. Een superartieste en een persoonlijkheid, dé kameleon van de muziek. Maar ik luister even graag naar Justin Timberlake, Alicia Keys en 50 cent.”

Ben jij een keukenprinses ?

“Niet echt. Bjorn eet bijna dagelijks pasta. Dus vaak komen we niet verder dan het klaarmaken van wat spaghetti. De eerste keer dat ik scampi’s met currysaus had gemaakt, moesten we ze bijna weggooien. Ze bleven bijna aan de muur plakken. Onlangs had ik ook wat tegenslag met pannenkoeken. In plaats van bloem had ik te veel suiker genomen (lacht luid).”

Als je wil, zit je elke dag op een feestje.

“Klopt, maar daar ben ik veel selectiever in geworden. Ik ga liever eens met Bjorn naar de bioscoop. Geef mij maar wat romantische prenten. Bjorn heeft het meer voor thrillers en maffiafilms, maar horror is voor ons allebei uitgesloten. Ik kan even goed genieten van bijvoorbeeld The perfect murder, met Michael Douglas, iets waar complotten worden gesmeed . We zijn nu ook begonnen aan de twee reeksen van 24, met Kiefer Sutherland, op dvd.

door Frédéric Vanheule

door Frédéric Vanheule

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content