Bolton zit op het juiste spoor.

Niet United, maar de Wanderers uit Bolton, een stad even ten noord-westen van Manchester, is momenteel de ploeg uit greater Manchester. Sam Allardyce heeft er sinds de promotie in 2000 heel langzaam aan een team gewerkt. Aanvankelijk vocht de ploeg twee seizoenen tegen de degradatie, maar vorig jaar boekte ze de eerste successen met een finale in de Ligabeker (die verloren werd van Middlesbrough) en een achtste plaats in de eindstand. Dit seizoen doet Bolton nog beter. De winst zondag tegen Newcastle leidde de club naar een vierde plaats in de tussenstand.

Allardyce, onlangs 50 geworden en voor de goeie prestaties gehonoreerd met een contract voor vijf jaar, is Mister Bolton. Hij speelde meer dan 200 wedstrijden voor het team en hielp de ploeg in 1978 na een afwezigheid van 14 jaar bij de promotie. Hetzelfde deed hij later als manager. De stijl was aanvankelijk Brits, maar Bolton schaamde zich allerminst om vreemdelingen een kans te geven. Zo was de ploeg de eerste die het waagde om in een competitiewedstrijd geen enkele Britse speler op te stellen. Allardyce mikt daarbij op gevestigde namen, voetballers zoals YouriDjorkaeff, Fernando Hierro of Gary Speed. De ploeg draait op ervaring, ook bij de Finse doelman Jaaskelainen (29), die van Ivan Campo (ex-Real) en zeker die van draaischijf Jay-Jay Okocha (31 en al jaren dé man van Nigeria).

De ambities van Bolton liggen nu in Europa. Dat zal dit seizoen alvast niet via de Ligabeker gebeuren, want na verlengingen bleek vorige week Tottenham met 4-3 de eindwinnaar van een thriller. (PTK)

Adrian Mutu werd na zijn positieve drugstest ontslagen door Chelsea. Arsène Wenger, die zijn contract tot 2008 verlengde, liet namens Arsenal al weten dat de Roemeen na het uitzitten van een schorsing welkom is als hij zijn problemen kan oplossen. Djibril Cissé (Liverpool) brak zaterdag kuit- en scheenbeen en is out voor de rest van het seizoen. Ruud Van Nistelrooij kreeg op basis van tv-beelden uit Manchester United-Arsenal een schorsing van drie wedstrijden voor een tackle op Ashley Cole. Manager Ferguson wil nu dat Thierry Henry en Dennis Bergkamp worden gestraft op basis van tv-beelden. Wales heeft een shortlist van zes namen opgesteld voor de opvolging van Mark Hughes. Zijn kandidaat : Ian Rush, John Toshack, Dean Saunders en de buitenlanders Dick Advocaat, Philippe Troussier en Gerard Houllier. (PTK)

TOPSCHUTTERS : 1. Henry (Arsenal) 9 goals ; 2. Johnson (Crystal Palace) 8 goals ; 3. Reyes (Arsenal), Anelka (Manchester City), Pires (Arsenal) 6 goals.

PTK

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content