“Nog deze week neem ik contact op mijn advocaat, dit gaat De Mos heel veel geld kosten”, sprak Willy Van den Wijngaert in Het Nieuwsblad na de verklaringen van Aad de Mos in Sport/Voetbal Magazine vorige week. “Schadalig wat hij daar allemaal uitkraamt. Hij verwijt mij een naïveling te zijn, terwijl hij zelf ook iemand heeft die zijn zaken regelt. Dat verhaal van die overname is pure prietpraat. Gebakken lucht. En dat hij niet zanikt over dat geschade imago van hem. Nadat hij voor de achtste of negende keer ergens buitenvloog, was dat toch al naar de knoppen.”

De Mos suggereerde in dit blad ook dat Luc Verheyen, de nieuwe manager van KV Mechelen, handjeklap speelt met spelersmakelaar Ton Poldner. “Aad de Mos moet zijn labtopje dringend laten nazien, want er zit een virus op”, laat Poldner ons weten. “Wat hij over Sandjon zegt, vind ik kleingeestig en slaat bovendien nergens op.” Poldner, beweert Poldner, is niet de zaakwaarnemer van Verheyen. “Gewoon een goeie kennis. Op vraag van KV Mechelen, gesteld door Fotis Moucas, heb ik Luc als nieuwe manager aanbevolen. Omdat ik hem goed ken, omdat hij vrij was en omdat hij goed werk leverde bij Ekeren. Fotis is een Griekse restauranthouder wiens zoon bij KV Mechelen speelt en die in heel korte tijd bevriend geraakt is met De Mos. Hij was ook de zaakwaarnemer van Emilio Ferrera, vandaar dat Emilio naar KV Mechelen kwam, en hij was ook bevriend met Stéphane Demol, vandaar dat na Ferrera De Mol is gekomen.

“Wat Sandjon betreft, is het zo dat Luc Verheyen eerst een gesprek voerde met Roger Lindse, huisvriend van De Mos, over Blay, transfervrij bij Standard, waar De Mos hem destijds had gehaald. Lùc had Blay een voorstel gedaan van vier miljoen, niet De Mos, maar het schoot niet op. Waarna hij mij belde : Ton, heb jij eventueel nog iemand ? Ik zeg : luister, ik weet van Fotis dat Demol wel geïnteresseerd is in Sandjon. Luc heeft toen Aad gebeld : gaat het nog door met Blay, want ik hoor niks en hij zou mij voor zes uur contacteren ? Zegt Aad : bel Demol en vraag wat hij wil. Er zal daarna heel snel contact geweest zijn tussen De Mos en Demol, want Demol wilde Sandjon niet. Een halfuurtje later is Blay met de tong op de knieën aan komen rennen om alsnog zijn contract van vier miljoen te tekenen. Zo is het dus gelopen.

“Dat Sandjon is afgetest is een lachertje. Hij had een jaar niet gespeeld noch getraind en was ook nog geblesseerd. Dan moet je inderdaad een onevenaarbaar succestrainer zijn om te zien dat hij niet zo best heeft gespeeld. Ik had hem trouwens niet laten meedoen, maar Fotis zei : laat ‘m maar gaan, het komt best in orde, want Aadje is mijn vriend. Enfin, je kent de verhalen die de ronde doen.”

Ook in het bewuste interview verklaarde De Mos dat in het contract van KV-speler Rory Hegelmeers stond dat bij een verkoop “slechts een tiental procent” naar de club ging. Moeder Hegelmeers, die zegt nooit enig probleem met Aad de Mos te hebben gehad, laat weten dat het precies omgekeerd is : die tien procent is voor haar zoon, de rest voor de club. “Anders moest ik niet meer gaan werken. Wat zullen de mensen nu denken ?”

door Christian Vandenabeele en Jan Hauspie

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content