DE TRAINER FRANCKY DURY

Ik kijk met volle tevredenheid en met een goed gevoel terug op onze heenronde. Sportief hebben we toch duidelijk aangetoond dat we als nieuwkomer het ritme van eerste klasse aankunnen, daarbij gebruikmakend van onze eigen accenten : een hoge pressing en combinatievoetbal. Ook onze belofte om goed voetbal te brengen en de supporters te amuseren konden we nakomen. Tegenover geen enkele ploeg pasten we ons spel aan. Dat geeft me als trainer bijzonder veel voldoening. Toch heb ik de indruk dat we het maximale er nog niet hebben uitgepuurd. Dan bedoel ik : op sommige momenten iets meer rust in de ploeg, de passing verzorgen en de efficiëntie voor doel verhogen.

“Al blijf ik er ook van overtuigd dat we ook nog mindere momenten gaan kennen. Misschien zullen die avondtrainingen en de achterstand die je daarbij oploopt tegenover de andere teams zich nog wreken door een gebrek aan frisheid. Maar zelfs al zouden we ooit nog een rammeling krijgen, dan moet je snel naar de oorzaken zoeken. Hebben we bepaalde dingen verkeerd ingeschat ? Lag het aan het moment ? Die 1-5-nederlaag tegen Sint-Truiden was een spijtige samenloop van omstandigheden, waar we zuiver gepakt werden op de counter. Ik heb daar geen moeite mee om dat te erkennen, het was pech.

“De afstand tussen Zulte Waregem en de top 4 is minder groot dan ik verwachtte. Zij hebben meer individuele klasse, maar wij kunnen met ons enthou- siasme, engagement en een goede organisatie vrij dicht in hun omgeving komen. We moeten nu rustig verder werken op onze manier, niet te snel grote stappen willen nemen en uitkijken waar we ons kwalitatief nog kunnen verbeteren. De identiteit van de club mag niet worden verloochend. In onze spelerskern van 24 moet er ruimte zijn voor eigen jeugd, toppers uit tweede en derde klasse plus regionale spelers. SV Zulte Waregem moet een regioploeg blijven. De aansluiting mag nooit ten koste gaan van onze filosofie. Lierse vergaloppeerde zich ook na de kwalificatie voor de Champions League en schoof stilaan de jeugd opzij voor zogenaamde toppers. Dat werkt niet. Voetjes op de grond houden is de boodschap. Het is een kunst te consolideren wat je hebt.” l

TOP SALOU IBRAHIM

Je kan ook niet om de prestaties van Frédéric Dupré, Stijn Minne, Nathan D’Haemers en Ludwin Van Nieuwenhuyze heen, maar Salou Ibrahim was als spits het gevaarlijkst. Is moeilijk van de bal te zetten, blinkt uit door zijn fysiek beulwerk, schuwt de duels niet en denkt ook bijzonder collectief.

flop GUY VELDEMAN

Bezit als linkerverdediger het potentieel om het te maken in eerste klasse, lag tijdens de voorbereiding lang in de balans, maar een gebrek aan zelfvertrouwen zorgde ervoor dat de oud-speler van Anderlecht en Willem II de concurrentiestrijd verloor van de rechtsvoetige Stijn Minne.

statistiEKEN

GEBRUIKTE SPELERS : De Brul (16), D’Haemers (17), D’Hollander (7), Dindeleux (5), Dupré (17), Ibrahim (17), Leleu (17), Matthijs (17), Meert (16), Merlier (14), Minne (18), Sengier (4), Sergeant (17), Tankary (3), Van Nieuwenhuyze (17), Van Ryckeghem (1), Van Steenbrugghe (4), Vandendriessche (8), Vermast (1), Verschuere (17), Wiggers (1).

DOELPUNTENMAKERS : De Brul (1), D’Haemers (3), Dupré (4), Ibrahim (6), Leleu (2), Matthijs (4), Meert (6), Sergeant (6), Van Nieuwenhuyze (2).

GELE KAARTEN : 26

RODE KAARTEN : 2

STRAFSCHOPPEN : 2 voor (1), 3 tegen (2).

HOEKSCHOPPEN : 89 voor, 74 tegen.

OVERTREDINGEN : 299 begaan, 251 tegen.

FRéDéRIC VANHEULE

‘DE AFSTAND TUSSEN ZULTE WAREGEM EN DE TOP 4 IS MINDER GROOT DAN IK VERWACHTTE.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content