Waar heb je elkaar leren kennen ?

“Dat was zeven jaar geleden, in een nachtclub in Trarargan, vlakbij Mel- bourne. Archie probeerde mij te verleiden, hij kwam naar mij toe en zei : Your eyes are beautiful, wanna dance ? ( Lacht.) Maar er is toen niet veel van gekomen. Ik had in die periode nog een ander vriendje. Het duurde zes maanden voor we elkaar nog eens zagen, Archie was toen net opgeroepen voor de nationale ploeg en ik kwam hem opnieuw tegen in diezelfde club. Ik feliciteerde hem met zijn selectie en zo zijn we aan de praat geraakt. De volgende keer dat we elkaar dan ontmoeten, was op Valentijnsdag. We zaten op een bankje in het park en Archie vroeg of we een relatie konden beginnen. Nog eens zes maanden later zijn we gaan samenwonen. Dat gaf in het begin wel wat problemen, mijn ouders waren ook niet zo blij, we waren allebei amper negentien jaar.”

Wat trok je aan in Archie ?

“In het begin eigenlijk niet zo veel. Hij was niet bepaald het type waar ik normaal gezien voor val : mijn eerste vriendjes waren ofwel loodgieters of rugbyspelers. Archie was compleet het tegenovergestelde, maar hij was zo charmant en er hing iets mysterieus over hem. Hij deed me bovendien vaak lachen.”

Jullie zijn getrouwd ?

“Ja, in mei vorig jaar. Ik wilde altijd al trouwen. Een groot feest, veel vrienden die we al lang niet meer gezien hadden en een hele dag in het teken van mij : geweldig ! ( Lachje.) We trouwden in Melbourne, in een hoeve langs de kust. Het werd een fantastische dag. De dag voordien verbleven we met de hele familie in een immens hotel, om onze vrijgezellenavond te vieren. Op onze huwelijksdag zelf verliep alles in een ontspannen sfeer, we konden echt genieten van het feest. Toen ik ons liedje zong, moest Archie huilen, hij was die dag enorm emotioneel.”

Kan je Archie eens beschrijven ?

“Een heel grappige en schattige jongen. Heel attent en een geweldige vader. Iedereen heeft hem graag. De manier waarop hij bijvoorbeeld met supporters omgaat : hij neemt voor iedereen de tijd en blijft altijd vriendelijk. Hij wil steeds voor iedereen goed doen.”

Jullie zijn zeven jaar samen, dat is meestal een cruciale fase. Heb je het gevoel dat jullie relatie sterk genoeg is ?

“Enkele jaren geleden zijn we vier maanden uiteen geweest. Ik ben een redelijk jaloerse vriendin en ik kon het niet zo goed verteren dat er steeds zoveel meisjes rond Archie hingen. Maar na vier maanden belde hij me opeens en vroeg om terug te komen, ik antwoordde meteen positief. Zodra ik hem weer zag, wist ik : dit is de jongen waar ik bij wil zijn. Misschien hadden we die rustperiode wel nodig om te beseffen hoe zeer we van elkaar houden.”

Wat vond je van zijn idee om in België te komen voetballen ?

“Prima. Ik wist waar zijn ambities lagen. Bovendien woonden we al een paar jaar samen, op zes uur rijden van onze families, dus we waren al min of meer voorbereid om afgezonderd te leven. Ik besef ook dat het nu Archie zijn tijd is, de mijne komt later wel.”

Wat heb je gestudeerd ?

“Ik heb eerst acteerlessen gevolgd, maar dat was niet helemaal mijn ding. Dus ben ik het jaar daarna overgeschakeld naar operaklassen. Ik hou enorm veel van opera en zingen. In Australië speelde ik mee in stukken als Fiddler on the roof en My Fair Lady. Hier in België heb ik me aangesloten bij een theatergroep in Brussel. Ooit hoop ik een theaterstuk te kunnen regisseren. Ik vind het belangrijk om bezig te kunnen zijn, daarom ben ik nu weer beginnen te studeren en misschien ga ik binnen een tijdje wel aan de slag als chiropractor, zoals mijn vader.”

door Matthias Stockmans

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content