Vertel eens iets over Koen.

Koen is vooral heel gedienstig. Hij staat altijd klaar voor iedereen en is behulpzaam. Soms zelfs een beetje té : Koen kan moeilijk nee zeggen. Verder is hij een redelijk zenuwachtig iemand, hij kan niet stilzitten. We kunnen samen genieten van een rustig avondje thuis, maar overdag heeft Koen altijd energie ten over. Daarom is het ook goed dat hij voetballer is, want ik zie hem nog geen hele dag achter een bureau zitten.”

Is hij een romanticus ?

(Lacht.) Nee, zeker en vast niet ! Maar ik mis dat niet, hoor. Ik ben zelf namelijk ook geen romantisch type en hecht daar dus niet veel belang aan.”

Waar ben je overdag mee bezig ?

“Met onze kinderen ! We hebben een dochtertje (Julie, nvdr) van vier en een zoontje (Stef, nvdr) van twee jaar. Ze zijn nog klein en ik heb mijn handen meer dan vol. Vooral Julie is enorm actief en luistert niet altijd even goed. Misschien heb ik het moederschap toch wat onderschat. Waarschijnlijk ook wel omdat de kindjes bij ons redelijk snel na elkaar gekomen zijn. Ik zou hen niet kunnen missen, maar soms ben ik toch blij als ze ’s avonds in hun bedje liggen en eindelijk slapen. Vroeger heb ik altijd gewerkt in het warenhuis van mijn ouders, maar sinds januari ben ik thuis. Mijn papa is toen met pensioen gegaan en ik zag het niet zitten om de zaak alleen over te nemen. Later wil ik misschien wel weer iets gaan doen, want ik mis het sociale contact toch een beetje. Wat dat zal zijn, weet ik nog niet. Alleszins iets op zelfstandige basis, denk ik.”

Wat vind je belangrijk in de opvoeding van de kinderen ?

“Veel ! (Lacht.) Ik wil dat ze zich overal snel en goed leren aanpassen. Wanneer ze bijvoorbeeld ergens op bezoek zijn, moeten ze evengoed leren luisteren en beleefd zijn. Een strenge mama kan je mij echter niet noemen, hoor. De kinderen krijgen van mij meer gedaan dan van Koen en dat weten ze ook goed. Wanneer er iets is, moeten ze altijd de mama hebben. Koen heeft meer gezag.”

Hobby’s ?

“Momenteel geen ! (Denkt even na.) Nee, echt niet. Ik ontspan mij eigenlijk nooit. Zoals ik al zei, bestaat mijn dag uit : voor de kinderen zorgen en het huishouden doen. Of toch… Op zaterdag geniet ik meestal wel van mijn avond. Normaal kijk ik zelden tv, maar zaterdagavond is een uitzondering. Koen moet dan voetballen en wanneer de kinderen slapen, ga ik voor de televisie zitten en geniet ik ervan om even niets te doen. Vroeger deed ik ook veel aan sport. Voor de kinderen er waren, ging ik bijvoorbeeld regelmatig steppen.”

Wie staat er achter het fornuis ?

“Ik ! Koen kan absoluut niet koken. Het enige wat hij kan bakken zonder de keuken in brand te steken is misschien een ei (lacht). Als hij alleen zijn plan zou moeten trekken, denk ik dat hij altijd dingen zou gaan halen, broodjes of zo. Koen helpt wel mee bij de verzorging van de kinderen. Hij geeft de fles, steekt hen in bad : die dingen.”

Waarmee kan hij jou verrassen ?

“Door mij een avondje mee uit te nemen. Het komt er bij ons echt bijna nooit meer van om met ons tweetjes ergens naartoe te gaan.”

Stel dat je het onmogelijke waar zou kunnen maken…

“Ik zou onmiddellijk mijn moeder willen genezen. Ze is al een tijdje ernstig ziek en we weten niet hoe haar toestand zal evolueren. Ze was al een hele tijd ziek zonder dat we het wisten. Het ergste is dat je gewoon moet toekijken en afwachten en dat er niets is wat je kan doen om het beter te maken.”

door Ilse Peleman

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content