FC Sevilla wil zijn eeuwfeest vieren met een mooi seizoen.

Vorig weekend ging de Liga van start met drie wedstrijden op zaterdagavond en zes op zondagnamiddag. Het duel tussen Valencia en Villarreal werd uitgesteld tot maandag omdat de landskampioen vorige vrijdag in Monaco nog voor de Europese supercup speelde. Opnieuw zijn er vier favorieten voor de titel : Real Madrid, FC Barcelona, FC Valencia en Deportivo. Na dit traditionele viertal wordt dit jaar door nogal wat waarnemers FC Sevilla genoemd als mogelijke outsider. De Andalusische club viert dit jaar haar honderdste verjaardag en wil met een stunt uitpakken. “Ik vind nochtans niet dat de druk groter is dan andere jaren”, stelt trainer JoaquínCaparrós, die aan zijn vijfde seizoen begint. “De groep waarover ik dit jaar beschik, heeft duidelijk meer kwaliteiten. We zijn echter niet het enige team dat ambitieus aan de start komt. Ook Zaragoza, Osasuna en Villarreal hebben zich volgens mij behoorlijk versterkt.”

FC Sevilla mag zich verheugen in een nieuw record wat betreft aantal abonnees : meer dan 34.000 fans kochten een seizoenskaart. Dat is meer dan in het seizoen 1992-1993, toen DiegoMaradona om de twee weken 33.900 mensen naar het stadion Sanchez Pizjuan lokte.

FC Sevilla treedt ook aan in de Uefacup, waar het in de eerste ronde uitkomt tegen het Portugese Nacional Funchal. Er werd zelfs een speciaal shirt ontworpen dat volgens sommigen doet denken aan een abstract schilderij en waarover een aantal supporters al zijn ongenoegen liet blijken. “Ze moeten dat shirt alleen maar gewoon worden”, klinkt het bij het clubbestuur. “Iedereen zal het er binnenkort over hebben en die extra publiciteit is in het seizoen van onze honderdste verjaardag mooi meegenomen.”

Spanje

Paulo Wanchope, de Costaricaanse spits van Manchester City, tekende een contract voor twee jaar met optie voor een bijkomend seizoen bij Málaga. Walter Samuel, de nieuwe Argentijnse centrale verdediger van Real Madrid, is twee à drie weken out als gevolg van een knieblessure. Barcelona won de Catalaanse beker via een 2-0-overwinning tegen Espanyol. Daarna won Barcelona ook nog de Joan-Gampertrofee door AC Milan met 2-1 te verslaan. Villarreal kwalificeerde zich net als vorig seizoen voor de Uefacup door de finale van de Intertotocup te winnen. Het versloeg Atlético Madrid met de strafschoppen. Na de tweede helft van het duel tussen Espanyol en Deportivo liet de scheidrechter liefst acht minuten bij spelen. De score veranderde niet meer.

TOPSCHUTTERS : 1. Aquina (Zaragoza) 2 goals ; 2. Ronaldo (Real), Milosevic (Osasuna), Savio (Zaragoza), Pandiani (Deportivo), Tamudo (Espanyol) 1 goal.

(DDV)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content