Na Bonaventure Kalou kiest met Vikash Dhorasoo opnieuw een grote naam voor PSG.

Nadat begin juni de komst van Christophe Landrin (Rijsel) werd bevestigd, lijkt PSG alle gewenste versterkingen in de rangen te hebben. Eerst was de komst van een centrale verdediger prioritair. De club van trainer Laurent Fournier pinde zich vast op David Rozehnal van Club Brugge. De zaak sleepte enkele weken aan door de financiële eisen van de makelaars van de Tsjech. Uiteindelijk contracteerde PSG Rozehnal voor drie miljoen euro. De transfer van Bonaventure Kalou (Auxerre) zorgde voor minder problemen. De Ivoriaanse aanvaller, ex-Feyenoord, komt over voor een bedrag van 8,5 miljoen euro en tekende een vierjarig contract. Kalou moet vooraan vooral targetman Pauleta steunen, die – ondanks zijn veertien treffers vorig seizoen – té veel op een eiland voetbalde.

Afgelopen week vervolledigde de Franse spelmaker Vikash Dhorasoo, speler van AC Milan, het lijstje met de nieuwkomers. Dhorasoo kreeg een verbintenis voor twee jaar en was een must voor PSG, dat sinds het vertrek van Fabrice Fiorèse vorig jaar in augustus zelden voor een evenwicht kon zorgen op het middenveld. Met Dhorasoo, die overkwam voor een bedrag waarvan de meldingen schommelen tussen de drie en de vier miljoen euro, is dat probleem verholpen. “Ik was geen titularis in Milaan. Het zag er niet naar uit dat die situatie dit seizoen ging wijzigen,” aldus Dhorasoo tijdens zijn persvoorstelling. De vragen over zijn hoop op een nieuwe kans bij de nationale ploeg pareerde de oud-speler van Le Havre en Lyon als volgt : “Een eventuele selectie voor de nationale ploeg beïnvloedde mijn keuze niet. Ik heb in mijn carrière nooit proberen te anticiperen op een selectie, door voor een bepaalde ploeg te kiezen. Dat is vandaag evenmin het geval als in het verleden.”

Bij Milan fungeerde Dhorasoo voornamelijk als een optie voor de linkerflank. In Parijs is de rechterflank voor hem gereserveerd. Ook van Jérôme Rothen, vorig jaar constant door blessures gebarreerd, wordt veel verwacht. PSG, dat dit weekend op stage vertrok, heeft zijn huiswerk voor het komende seizoen alvast klaar. Toch gaf de club onlangs te kennen dat een extra aanvaller geen overbodige luxe zou zijn. De namen van EmmanuelAdebayor (Monaco) of Dimitar Berbatov (Leverkusen) circuleren. Een transfer is echter onrealistisch, omdat Bertrand Méheut, baas van Canal +, de club een transferbudget van vijftien miljoen euro toebedeelde. Een limiet die al werd bereikt. De vertrekkers zijn bekend : Reinaldo (Japan) en José Pierre-Fanfan (Rangers) zijn al weg, Fabrice Pancrate (belangstelling van Auxerre), BartholomewOgbeche en Branko Boskovic zijn wellicht de volgende om hun koffers te pakken.

Marseille maakt werk van de transfers van de Peruviaan Andres Mendoza, die dan uiteindelijk toch niet naar Metz verkast, en de Fransman Sabri Lamouchi (Inter). Beide spelers stonden afgelopen weekend dicht bij een akkoord. – Tony Silva, de Senegalese keeper van Rijsel, verlengde zijn contract met twee jaar. De club uit het Noorden zag zijn verzoek om het Grimonprez-Joorisstadion uit te breiden, verworpen door het Hof van Douai. Voorzitter Michel Seydoux lanceerde als antwoord een project om een nieuw stadion te Villeneuve-d’Ascq te realiseren. – Bill Tchato, de Kameroenese verdediger van Kaiserslautern komt de komende twee seizoenen uit voor Nice. – Sochaux en Guy Lacombe gingen uit mekaar. Dominique Bijotat (ex-Ajaccio et Clermont) is de nieuwe coach.

(SVV)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content