Italië na de wereldtitel : hoe vergaat het de wereldkampioenen nu ?

Luca Toni

29 jaar, 26 A-caps

Twee jaar geleden als neo-international van Palermo naar Fiorentina verhuisd, waar hij ondanks ruime belangstelling na het WK nog altijd centrumspits is. Bij de nationale ploeg sinds augustus 2004 (Lippi).

Mauro Camoranesi

30 jaar, 29 A-Caps

Rechterflankspeler die na de verplichte degradatie weg wilde bij Juventus maar niet weg mocht. Na zijn naturalisatie werd de voormalige Argentijn in 2003 onder Lippi Italiaans international.

Andrea Pirlo

27 jaar, 35 A-caps

Net als voor het WK spelmaker bij Milan, dat hem zes jaar geleden weghaalde bij Brescia. International sinds september 2002 (debuut onder Lippi).

Simone Perotta

29 jaar, 34 A-caps

Koppelt techniek aan werkkracht op het middenveld. Derde jaar bij AS Roma, dat hem overnam van Chievo. International sinds januari 2002 (Trapattoni).

Fabio Cannavaro

28 jaar, 105 A-Caps

Verhuisde na het WK en de degradatie van Juventus van Turijn naar Real. Won de Gouden Bal. International sinds januari 1997 (Cesare Maldini).

Fabio Grosso

29 jaar, 25 A-caps.

Revelatie van het WK, zette de winnende penalty om en versaste na het WK van Palermo naar Inter. International geworden onder Lippi (sinds maart 2003).

Marco Materazzi

33 jaar, 35 A-Caps

Zesde seizoen als centrumverdediger bij Inter, dat hem weghaalde bij Perugia. International sinds april 2001 (Giovanni Trapattoni), basisspeler op het WK na het uitvallen van Alessandro Nesta.

Gianluca Zambrotta

29 jaar, 62 A-Caps

Tot rechtsachter omgevormde rechtsbuiten. Verhuisde na het WK en de verplichte degradatie van Juventus van Turijn naar Barcelona. Debuteerde als international in februari 1999 (Dino Zoff).

Marcello Lippi

58 jaar, van 2002 tot 2006 bondscoach

Kondigde na de wereldtitel zijn afscheid als bondscoach aan. Geniet van een sabatjaar, schreef een boek over het WK en wil vanaf volgend seizoen weer aan de slag als trainer.

Invallers :

Alessandro Del Piero

32 jaar, 80 A-Caps

Kondigde al voor de uitgesproken straf aan dat hij bij Juventus zou blijven, en hield woord. Nog steeds bij de kern van de nationale ploeg, waar hij debuteerde in maart 1995 (Arrigo Sacchi).

Vincenzo Iaquinta

27 jaar, 19 A-Caps

Net als voor het WK spits bij Udinese waar hij aan zijn zevende jaar bezig is. International sinds maart 2005 (Lippi).

Daniele De Rossi

23 jaar, 25 A-caps

Kende geen andere ploeg dan AS Roma, waar hij net als voor het WK sterkhouder is als verdedigende middenvelder. International sinds september 2004 (Lippi).

Gennaro Gattuso

28 jaar, 50 A-caps

Voor het achtste seizoen werkpaard op het middenveld bij AC Milan. International sinds februari 2000 (toenmalig bondscoach Dino Zoff).

Francesco Totti

30 jaar, 58 A-Caps

Spelmaker sinds jaar en dag bij AS Roma. Stopte na het WK bij de nationale ploeg, wil pas komende lente zijn comeback maken. International sinds oktober 1998 ( Zoff).

Gianluigi Buffon

28 jaar, 72 A-Caps

Bleef spontaan bij Juventus na de degradatie naar de tweede klasse. Tweede in de Gouden Bal, nog steeds titularis bij de nationale ploeg, waar hij debuteerde in oktober 1997 (onder Cesare Maldini).

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content