Dynamo Kiev

© Getty Images

TACTIEK

De 75-jarige Roemeen Mircea Lucescu moet je niet leren wat topvoetbal inhoudt. De gewezen rechtsbuiten kent de vereisten van het Oekraïense voetbal en de Champions League, want als coach van aartsrivaal Sjachtar Donetsk won hij tussen 2004 en 2016 maar liefst 22 prijzen. De meest prestigieuze trofee was de UEFA Cup in 2009 tegen het Duitse Werder Bremen (2-1). Ondanks het feit dat hij over een vrij jong team beschikt, met een gemiddelde leeftijd van amper 24,6 jaar oud, is Lucescu iemand die graag verandert van tactisch systeem. Een 4-2-3-1-veldbezetting wordt vaak ingeruild voor een 4-4-2, waarbij altijd wordt uitgegaan van een stevige verdedigende organisatie én snelle uitbraken. Zelf het spel maken, dat laat de lepe Roemeen liever aan de tegenstander over. In het team is veel technisch vermogen aanwezig, met als exponenten draaischijf Sjaparenko en aanvaller Tsihankov. Sydortsjoek is als controlerende middenvelder de organisator, op de flanken worden van Rodriguez en De Pena acties verwacht.

Dynamo Kiev

SMAAKMAKER: VLADYSLAV SUPRIAHA

In augustus 2018 legde Dynamo Kiev 6,5 miljoen euro op tafel voor de jeugdinternational, die overkwam van Dnjepr en meteen een vijfjarige overeenkomst mocht tekenen. Zo groot was het geloof in de rechtsvoetige aanvaller. De 20-jarige Supriaha is een garantie op goals. Vorig seizoen eindigde hij op 14 treffers in 25 duels, de afgelopen weken geraakte de spits – wiens marktwaarde 7 miljoen euro bedraagt – aan 2 doelpunten en 2 assists in 4 competitieduels.

Dynamo Kiev
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content