Hoe is het voor jou en Stef allemaal begonnen ?

“We leerden elkaar anderhalf jaar geleden kennen via een gemeenschappelijke vriend. Stef was toen geblesseerd. Nadat we ook met ons tweetjes eens iets gingen drinken en een paar keer hadden afgesproken, was het in orde. We wonen nog niet samen, maar proberen wel zoveel mogelijk tijd samen door te brengen. Binnenkort hopen we toch uit te kijken naar ons eigen stekje. Het liefst van al willen we onmiddellijk kopen, want huren vinden we een beetje weggegooid geld. Maar ja, we moeten natuurlijk wel eerst zien of het financieel haalbaar is hé.”

Je leven staat constant in het teken van voetbal. Hoe beleef je dat ?

“Eigenlijk vind ik dat best plezant. Ik beschouw het niet als een grote opoffering of zo. Ook voor ik Stef kende volgde ik het voetbal een beetje. Natuurlijk niet op de voet, maar toch… Mijn vader hield me wel op de hoogte ( lacht).”

Is Stef eigenlijk een romantisch type ?

“Toch wel, ja. Het meest romantische wat hij ooit voor mij deed ? Dat moet vorig jaar met mijn verjaardag geweest zijn. Ik heb toen lang moeten wachten op mijn cadeau, want ik moest die dag werken, maar ’s avonds had hij toch een grote verrassing voor mij. Toen ik op mijn kamer kwam, was heel mijn bed namelijk versierd met rozenblaadjes en kaarsjes en daartussen lagen de cadeaus die hij voor mij gekocht had… Superlief vond ik dat !”

Vertel eens iets over Stef zijn goede en slechte eigenschappen.

“Hij heeft veel gevoel voor humor, is lief en kan zoals gezegd best romantisch zijn. Een minder goede eigenschap is zijn koppigheid, maar ja, dat is bij mij net hetzelfde dus… En in sommige zaken kan hij heel principieel zijn.”

Jij komt, net als Stef, uit een gezin met drie kinderen (Dorien heeft nog twee jongere zussen, nvdr). Wil je zelf later graag een groot gezin ?

“Twee kindjes lijkt me ideaal, want bij ons was er vroeger altijd één iemand te veel. Veel dingen doe je met twee en dan loopt de derde er zomaar wat bij. Ik wil mijn kinderen ook alles kunnen geven wat ze nodig hebben en dat is met twee toch nog altijd iets gemakkelijker dan met drie.”

Waar ben jij zoal mee bezig ?

“Ik werk als schoonheidsspecialiste in een zaak in Turnhout. Verder heb ik natuurlijk nog enkele hobby’s. Zoals Stef al zei, winkel ik graag. Verder kan ik genieten van een uitstapje of een gezellig avondje thuis voor televisie, een goede film bijvoorbeeld. Kleding en uiterlijk vind ik best wel belangrijk, want een voorkomen van iemand doet toch veel. Toch zal je me nooit horen zeggen dat dat het allerbelangrijkste is. Stef klaagt soms wel dat ik graag winkel, maar eigenlijk heeft hij geen reden om te morren, hoor. Meestal breng ik namelijk ook iets voor hem mee. Maar Stef is op dat gebied een echte man : bij hem moet dat allemaal snel gaan. Een broek en een hemd passen, gaat nog net, maar vanaf drie stuks raakt hij zijn geduld kwijt. Daarom winkel ik het liefst samen met mijn moeder of met een vriendin en niet met Stef ( lacht). Laat ons zeggen dat we op dat gebied niet zo goed overeenkomen.”

Waarvan droom je nog ?

“Ik hoop dat Stef een mooie carrière kan uitbouwen als voetballer en dat we samen gelukkig blijven. Veel moet dat voor mij niet zijn. We willen in de toekomst trouwen, een eigen huisje en een gezinnetje… Ik hoef trouwens geen kasteel van een huis. Een praktisch, modern en geen overdreven groot huis spreekt me veel meer aan. Het moet ruim zijn, maar toch gezellig blijven. En een tuin, die moet er wel zeker zijn. Een appartement zou misschien gaan voor heel even, maar lang zou ik het daar zeker niet volhouden. We zien wel, dat we elkaar hebben is het allerbelangrijkste.”

door Ilse Peleman

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content