Olivier Monterrubio ontpopt zich bij Stade Rennes tot een uitstekende spelmaker.

Stade Rennes kan met een zevende plaats in de klassering nog wat hoop koesteren op een Europees ticket, maar wandelde tot nu toe eerder onopvallend door de Franse competitie. Het team van Lazlo Bölöni beschikt met Alexander Frei nochtans over de topscorer in Frankrijk. En met Olivier Monterrubio heeft het ook de speler met de meeste assists in zijn rangen.

Monterrubio, die afkomstig is uit Gaillac in de buurt van Tarbes, kwam in 2001 over van Nantes waarmee hij kampioen was geworden. In eerste instantie moesten de fans niets van hem weten, maar door hard te werken, groeide hij geleidelijk uit tot de grootste publiekslieveling. In 2004 werd hij dan ook verkozen tot speler van het jaar bij Rennes. Monterrubio is een toonbeeld van de kwaliteiten van de opleidingsschool van Nantes en blinkt uit door zijn precisie, zijn snelheid van uitvoering en zijn dodelijk efficiënte passing. Er staan dit seizoen al acht assists achter zijn naam, terwijl hij zelf ook al acht keer scoorde.

Hoewel hij vorige zaterdag tegen Metz de weg naar de netten niet vond, was hij opnieuw de grote uitblinker van de wedstrijd. “In alle spelonderdelen voel ik me sterker dan toen ik nog bij Nantes voetbalde. Ik scoor nu weliswaar minder vaak, maar ik draag een groter steentje bij in de opbouw. Vroeger had ik in de winter vaak met een vormcrisis af te rekenen, maar nu ik als middenvelder actief ben, voel ik me meer bij het spel betrokken en kan ik de vorm makkelijker aanhouden”, verklaarde Monterrubio onlangs in France Football. Straks is de 28-jarige middenvelder einde contract en dat lijkt de grote Franse clubs niet onverschillig te laten. Toch lijkt Monterrubio niet gehaast om te vertrekken bij Rennes. “Als ik dit niveau kan aanhouden, dan heb ik een kans op een interessante contractverlenging bij mijn club”, klinkt het pragmatisch. (SVV)

Julien Cardy, de middenvelder van Toulouse, moet als gevolg van een zware enkelblessure drie weken langs de kant blijven. Habib Bamogo, de spits van Marseille die in het begin van het seizoen al hinder ondervond van spierproblemen, liep in de wedstrijd tegen Lens (2-1) een spierscheur op in de bil. De wedstrijd Sochaux-Bastia (1-0) was een echte primeur, want de twee lijnrechters tijdens deze match waren vrouwen. Eind mei, begin juni werkt de Franse nationale ploeg een promotietournee af in China.

TOPSCHUTTERS : 1. Frei (Rennes) 13 goals ; 2. Pagis (Straatsburg) 12 goals ; 3. Kallon (Monaco), Pauleta (PSG) 11 goals ; 4. Juninho (Lyon) 10 goals.

SVV

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content