Digest

© EFE

Yulimar Rojas (Venezuela) zette in Madrid een historisch wereldrecord neer. In het hinkstapspringen ging ze 15,43 meter ver. Ze deed daarmee zeven centimeter beter dan de Russische Tatjana Lebedeva in 2004. Het wereldrecord outdoor staat sinds 1995, met 15,50 meter, op naam van de Zweedse Inessa Kravets.

De Belgian Lions hebben in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Litouwen – gehavend, maar toch nummer 8 van de wereld – voor een stunt getekend. In de Mons Arena wonnen de Belgische basketbalmannen met 86-65. Retin Obaohan (21 punten) en Jonathan Tabu (18 punten) waren de Belgische topschutters.

Remco Evenepoel (Deceuninck- Quick-Step) imponeerde tijdens de eerste bergrit van de Ronde van de Algarve (5 etappes) en pakte er na de winst in de afsluitende tijdrit ook de eindzege.

Roger Federer onderging een artroscopie aan de knie en laat het gravelseizoen passeren. De Zwitser tekent wel present voor Wimbledon.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content