Vertel eens iets over Ricky.

Ricky is op en top sportman ! Hij leeft voor het voetbal. Het zou heel anders zijn voor mij, mocht ik niet met een voetballer samen zijn. Ik merk dat bijvoorbeeld bij de opvang van Sjoukje. Ricky zorgt natuurlijk wel mee voor haar, maar vaak sta ik er toch alleen voor. In tweede klasse viel dat goed mee, maar in eerste zijn er meer verplichtingen. In het begin vroeg dat wat aanpassing, maar ondertussen valt dat al beter mee. Je wordt vooral zelfstandiger als vrouw.”

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen ?

“Dat was op Cercle Brugge. Ik werkte er in de bar en Ricky was er speler. Hij had wel een relatie gehad, maar kwam toch op een gegeven moment naar mij om te vragen of ik het met hem zou zien zitten. Mijn voorwaarde was enkel dat zijn vorige relatie eerst volledig gedaan moest zijn. Ik was pas zeventien. Ricky heeft dat gerespecteerd en me voor alles rustig de tijd gegeven die ik nodig had. Ondertussen zijn we vijf jaar samen en hebben we een dochtertje van bijna een jaar.”

Je bent dan toch wel jong moeder geworden ?

“Ja, maar ik had dat altijd al in me. Mijn moeder was ook jong toen ze zwanger werd en Ricky’s moeder ook. Ik heb steeds gezegd dat ik voor mijn vijfentwintigste zou bevallen. Bovendien heb ik het zelf altijd leuk gevonden om jonge ouders te hebben. Sjoukje is ons eerste kindje, maar normaal zal het bij eentje blijven. Ik wou nog wel een tweede, maar Ricky vindt eentje voldoende. We willen nog een beetje tijd voor onszelf en met twee kindjes zou het een stuk drukker worden.”

Hoe komen jullie bij de naam Sjoukje ?

“Tot op zeven maanden wisten we niet of het een meisje of een jongen zou zijn en we hadden dan al gezegd dat het Vedran (naar Vedran Runje, ex-keeper van Standard, nvdr) zou worden voor een jongen en Raisa voor een meisje. Toen we echter naar Westenwind keken en Sjoukje er voor het eerst in voorkwam, zei Ricky onmiddellijk : het wordt Sjoukje. Officieel is het zelfs Sjouk. Dat vonden we beter voor als ze een beetje ouder wordt.”

Werk je ?

“Ja, ik werk voltijds in een kledingzaak, hoewel ik gestudeerd heb voor schoonheidsspecialiste. Toch doe ik mijn job graag. Ik denk zelfs niet dat ik ooit als schoonheidsspecialiste zal werken. De enorme investering zie ik niet zo zitten.”

Hoeveel belang hecht je zelf aan kleding en uiterlijk ?

“Toch wel redelijk veel. Wij allebei trouwens. Ik denk dat zowel Ricky als ik op dat vlak een pietje precies zijn.”

Wat is voor jou de ideale ontspanning ?

“Ik denk niet dat ik veel ontspanning heb. Hobby’s of zo… Nee. (Denkt even na.) Vroeger ging ik paardrijden, maar dat doe ik nu niet meer. Mijn broer voetbalt ook en zijn sport kwam toch min of meer op de eerste plaats. Hij voetbalt nu trouwens nog steeds in tweede klasse, bij Zulte-Waregem. Ik ben met het voetbal opgegroeid en heb dus nooit anders gekend. Het is ook mijn hobby geworden en ik vind het best leuk om naar de wedstrijden te gaan kijken.”

Stel : jullie winnen de lotto. Wat doe je met het geld ?

“Toch eerst en vooral een eigen huisje kopen, want we wonen momenteel in een huurhuis. Verder enkele persoonlijke extra’s, en de rest sparen, hé. Ik moet zeggen dat ik toch wel min of meer materialistisch ben ingesteld. Een beetje luxe is altijd welkom.”

Voor wie zou je Ricky wel eens willen inruilen ?

“Voor niemand, maar David Beckham zou ik wel eens willen ontmoeten.”

door Ilse Peleman

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content