Prefaxis Menen ambieert top zes.

Het scheelde bijzonder weinig of Prefaxis Menen had zaterdag voor de eerste ‘stuntzege’ van het seizoen gezorgd. De mannen van coach Kris Tanghe moesten zich bij VC Euphony Asse-Lennik na 16-14 in de slotset uiteindelijk tevredenstellen met één puntje. “We blijven achter met een dubbel gevoel”, aldus Tanghe. “Enerzijds ben je teleurgesteld als je 1-2 leidt in sets en zelfs een matchbal krijgt. Maar anderzijds mag je na zo’n prestatie met opgeheven hoofd van het terrein stappen. We behalen hier toch een punt bij een ploeg die de finale ambieert. Voor de wedstrijd teken je daarvoor.”

Dit Menen lijkt hoe dan ook sterker dan vorig seizoen?

Kris Tanghe: “We hebben meer kwaliteit, daar ben ik van overtuigd. Het was voornamelijk op de setterpositie dat het schoentje de voorbije jaren wrong. Met Julien Anton hebben we nu iemand die het spel veel gevarieerder kan verdelen, wat het voor onze tegenstanders moeilijker maakt om ons te analyseren. Maar het is zeker niet alleen Julien, het hele team presteert momenteel goed. We kunnen gemakkelijk speler A vervangen door speler B zonder dat het niveau er echt onder lijdt. Daarnaast merk ik – en dat is misschien wel het belangrijkste – dat de wil in de spelersgroep heel groot is om er iets van te maken.”

En dat ‘iets’ is dan de top zes?

“Zoals bij zoveel ploegen, hé. ( lachje) Maar goed, we steken niet onder stoelen of banken dat we mikken op een plaats in de play-offs. Het komt er voor ons dan ook op aan om de huidige vorm alvast niet te verliezen en, meer nog, om nog te verbeteren. Nu is het zaak om een resultaat te behalen tegen rechtstreekse concurrenten zoals Halen, Antwerpen, Averbode of Puurs. Het bonuspunt dat we bij Lennik pakten, bijvoorbeeld, verzilveren we alleen maar als we woensdag ( vandaag, nvdr) geen steek laten vallen tegen Waremme. In dat soort wedstrijden ligt de druk bij ons. Dat is toch anders volleyballen dan in confrontaties tegen Lennik, Maaseik of Roeselare.”

In de beker moeten jullie dit weekend naar Vosselaar. Bij kwalificatie volgt Waremme of Antwerpen. Dromen jullie al stiekem van de halve finales?

“We ontlopen Roeselare, Maaseik en Lennik. Dan moet je je ambities op een halve finale durven uitspreken, maar zover zijn we nog lang niet. We gaan geen enkele tegenstander onderschatten.”

door roel van den broeck

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content