Vorige week zou dan eindelijk het businessplan van de werkgroep Aad de MosGeert Lermyte (“een aantal mensen dat geïnteresseerd is in de redding van KV Mechelen”) gepresenteerd worden. Edoch. Noppes, alweer. Nu wordt het weer deze week, donderdag of vrijdag, zo werd er afgelopen weekend gezegd, zij het niet meer luidop. Maar uit de mond van officieel woordvoerder Etienne Claes kon dat niet vernomen worden.

“We zijn het onder elkaar eens : dat het, zolang er geen definitieve onderliggende verbintenissen zijn ondertekend door mensen en groeperingen waar wij onderhandelingen mee voeren, weinig zin heeft met concrete informatie naar buiten te komen”, sprak Claes. “Ik ben absoluut niet geïnteresseerd in een Beveren-scenario. Achtereenvolgens hoorde dat er daar een Romeinse investeerder was, dat dan Parma kwam, dan een Turk die daar een paar dagen met een checque van 100 miljoen heeft rondgelopen, en dan heb ik acht keer gelezen dat Arsenal morgen zou tekenen. Momenteel wordt er met een relatief uitgebreide groep mensen heel hard en met veel realisme gewerkt, maar ik wens mijn naam en de naam van mijn kantoor ( Leboeuf-Lamb, nvdr) niet te verbinden aan een project alvorens het definitief op poten staat en goed onderbouwd is, noch willen de mensen die erachter zitten, hun naam in de media zien verschijnen zolang er geen definitief businessplan op tafel ligt.”

Wel raakte vorige week bekend dat van de internationale groep een beursgenoteerd Amerikaans bedrijf deel zou uitmaken. Alsook Karel Aalbers. De man die Vitesse naar de subtop leidde en in Arnhem het Gelredome neerzette, maar er verjaagd werd toen Nuon oordeelde dat hij de schuld onrealistisch hoog liet oplopen én tegen wie ook nog een gerechtelijk onderzoek loopt. “Met zijn toestemming heb ik het dossier mogen inkijken en ik moet zeggen : het is flinterdum en weegt absoluut niet op tegen zijn geweldige expertise”, beweert Etienne Claes. “En mag ik wat zijn discussies met Nuon betreft even opmerken dat als meneer Vaessen morgen bij Genk vertrekt er dan ook een schuld uitstaat van 600 miljoen Belgische frank ? Ik kan u zo 20 bedrijven opnoemen waar momenteel dat soort discussies woedt. Dat is een kwestie van visie, een discussie waar ik mij niet in wil moeien. Ik kan alleen zeggen : meneer Aalbers is niet de financier noch de voortrekker van de groep, maar één van de zes, zeven adviseurs.”

Sleutel tot de structurele hervorming van KV Mechelen ligt hoe dan ook bij voorzitter Willy Van den Wijngaert, gezien het onwaarschijnlijk is dat er in deze wereld mensen gevonden worden die hem vlotjes de 12,4 miljoen euro zullen terugbetalen, die hij het stamnummer 25 al leende. Nu de financiële strop rond de club zich steeds meer sluit, is het de vraag of de voorzitter nog meer geld gaat lenen of hij met de groep rond De Mos-Lermyte aan een structurele oplossing zal werken. “Ik ga daarop niks zeggen, de toestand is veel te kritiek”, sprak hij zondagavond nadat de spelers bekend hadden gemaakt dat ze staken tot ze zijn betaald. “Ik moet nog onderhandelen op verschillende vlakken, misschien dat ik halverwege de week iets kan zeggen.”

door Christian Vandenabeele

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content