Met Jan Moons onderhandelt RC Genk dezer dagen over een contractverlenging, maar dat Davy Schollen, op dit moment actief bij NAC, zou terugkeren naar Genk is, in tegenstelling tot wat links en rechts gesuggereerd wordt, nog lang geen uitgemaakte zaak. “Er zijn contacten, want NAC wil hem graag houden”, zegt technisch directeur AriëlJacobs, “maar verder staat dat nog niet.” Mogelijk komt later ook Kevin Vandenbergh aan de beurt voor een gesprek. “Iedere club praat liever met zijn spelers voor ze het laatste jaar van hun contract ingaan, omdat dat geen ideale situatie is.” De spits ligt nu nog tot 2006 vast en had alleen nog maar een louter informatieve babbel. “Het is niet zo dat ik nu al ga uitzien naar iets anders”, zegt hij. “Ik ben hier nu in mijn derde jaar en ik zit hier vrij goed. Ik denk bovendien dat je nog maar weinig spitsen vindt die er al drie jaar een stuk of vijftien in trappen, nog altijd maar 21 zijn én Belg.”

Met tien doelpunten is Vandenbergh junior topschutter van Genk. Zes van die tien doelpunten maakte Vandenbergh in zeven wedstrijden na de winterstop. Geen toeval zegt hij. “Dat waren, op de topper tegen Club Brugge na, telkens wedstrijden zonder Orlando ( Engelaar, nvdr), maar met Paul ( Kpaka, nvdr) zoals tegen Westerlo of Nenad ( Stojanovic, nvdr) als diepe spits en ik daarrond. Orlando is het niet gewoon op die positie te spelen. Hij is ook niet echt die diepe spits.” En dat laat zich gevoelen. “Elkaar aanvoelen is belangrijk en met Orlando lukt dat nog niet honderd procent. Dat vergt aanpassing, maar dat is een kwestie van tijd. Met een échte diepe spits klikt het wel sneller. Orlando is het niet gewoon om daar te spelen en heeft aanpassing nodig, in tegenstelling tot anderen die daar heel hun leven al spelen. Nenad bijvoorbeeld heeft als spits een goed overzicht, kan in één tijd spelen en heeft een goeie doorsteekpass. Die bal op het juiste moment doorspelen, dat heeft hij in zich. Je voelde op de eerste training al dat je wist wat de ander ging doen. Dat eerste contact met Nenad was meteen goed.”

Vandenbergh viel aanvankelijk af en toe naast de ploeg, maar sinds de winterstop kwam hij dichter bij een basisplaats. ” Vandereycken heeft al een paar keer met mij gepraat waarom hij bepaalde keuzes maakt. Dat is toch wel belangrijk als spits, dat je weet waarom hij zó speelt, dat is een zekere vorm van duidelijkheid.” (RDG)

RDG

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content