Maandag 29/7

De damesploeg van Antwerp heeft een manier gevonden om supporters te lokken. Als er voor de thuismatch tegen Heerenveen op 3 september minstens 2000 kijklustigen naar de Bosuil afzakken, dan doen de dames een fotoshoot in lingerie. De broek laten zakken, het is niks nieuws in het Antwerps voetbal.

Dinsdag 30/7

Nog voor er een bal gerold heeft in tweede klasse, is het eerste trainersontslag er al een feit: Guy Wallemme wordt doorgestuurd bij White Star. De Fransman was nochtans een grote naam, hij coachte eerder clubs als Lens en Auxerre. De reden luidt: kritiek op de club. Of was Wallemme gewoon te integer voor een club als White Star?

Ze kunnen een mens nogal liggen hebben! Hoe lok je beter de bolletjestrui van de Ronde van Frankrijk naar je na-Tourcriterium dan met een gemeentenaam als… Heist-op-den-Berg. Likkebaardend keek Nairo Quintana al naar de fraai aangelegde berghelling en de straat die luidens het naambordje veelbelovend Bergop heette, tot hem werd meegedeeld dat het criterium helemaal niet over ‘de berg’ liep. De Colombiaan liet het gelukkig niet aan zijn hart komen en won dan maar in de sprint. Voor Stijn Devolder en André Greipel. Een logische uitslag…

Woensdag 31/7

Ex-burgemeester van Antwerpen Patrick Janssens mag niet in het bestuur van Beerschot-Wilrijk. Dat heeft het bestuur beslist. De supporters van de eersteprovincialer hadden Janssens nochtans graag een functie in de club zien opnemen. En een stoel met PATRICK op hadden ze daar nog in voorraad. Een paars-wit berenpak ook.

Ex-Anderlechtspeler Ahmed Hassan mag dan al 38 zijn, de Egyptische middenvelder heeft besloten om er nog een jaartje bij te doen bij zijn club Zamalek. Als hij niet oppast, gaat hij zijn oud-ploegmaat Bart Goor achterna. Die tekende op zijn 40e nog een nieuw contract bij tweedeklassser Dessel Sport.

Donderdag 1/8

Is de tweet van Carl Hoefkens gebaseerd op de werkelijkheid of steekt hij de draak met de aanvoerderssoap bij Zulte Waregem? Grappig is hij alleszins: “men vriend heeft nen boot gekocht…. kheb gevraagd of ik kapitein mocht zijn:-))

Vrijdag 2/8

Een voetbalclub uit eerste provinciale die op driedaagse stage naar het buitenland vertrekt, dat is ongezien, maar het nieuwbakken Beerschot-Wilrijk doet het. De helft van de kosten wordt door de spelers zelf betaald – ze krijgen het geld terug als ze promoveren. De club hoest de andere helft op. De fans mogen gerust zijn: alvast op financieel vlak lijkt Beerschot-Wilrijk een waardige opvolger van Beerschot AC.

Zaterdag 3/8

Gazet van Antwerpen zet in haar voorbeschouwing op de tweedeklassewedstrijd Dessel-Heist geen Goor in de opstelling, wel Goots. Enfin, de leeftijd klopt toch min of meer.

Zondag 4/8

De spelertjes van Anderlecht gaan vanavond vroeg naar bed, want morgen mogen ze naar de foor op ’t Brusselse Zuid. Sommigen dromen gelukzalig van de jackpot in het lunapark, anderen over een ritje in de botsautootjes met ex-ploegmaat Jonathan Legear. En John van den Brom maakt in zijn dromen een heerlijk ritje op een overvloedige spelerscarrousel. Alleen SilvioProto heeft nachtmerries. Over een schietkraam.

(M.M.V. FV, GF)

DOOR PETER MANGELSCHOTS

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content