Na een voetbalcarrière van 17 jaar besloot Davy Oyen deze zomer om zijn voetbalschoenen definitief aan de haak te hangen. De ex-international was de voorbije twee jaar aangesloten bij KVSK United (intussen Lommel United). Door aanhoudende blessures kon Oyen zich echter nooit doorzetten bij de tweedeklasser. “Ik heb amper wedstrijden gespeeld in Lommel en dat steekt wel”, vertelt Oyen. “Iedereen die me kent, weet dat ik een speler ben die zich graag wil laten zien. Het was echt frustrerend om de voorbije twee jaar zo weinig te spelen. De laatste goede periode die ik gehad heb, was bij Roeselare, dat toen nog maar net in eerste klasse zat. Er was een leuke groep en we konden ons probleemloos redden. Maar het meeste plezier beleefde ik in de jaren negentig aan de opgang van Racing Genk. Dat heb ik vanop de eerste rij meegemaakt.”

Oyen kreeg deze zomer nog een aanbieding van tweedeklasser Wezet, maar zijn besluit stond vast: hij wou sowieso stoppen met voetballen. De Limburger koos voor een andere uitdaging en was heel even trainer van de U17 van zijn ex-club Racing Genk. “Ik kreeg een heel mooie kans van Genk,” aldus Oyen, “maar ik ben er intussen al mee gestopt. Op zich deed ik het wel graag, maar misschien ben ik toch ietsje te snel herbegonnen. Ik heb het gevoel dat ik het einde van mijn actieve voetbalcarrière nog niet helemaal heb verwerkt. Ik vond het daarom belangrijk om even volledig weg te gaan uit het voetbalwereldje. Voorlopig doe ik dus een poosje niets. Ik maak vooral tijd voor de mensen uit mijn naaste omgeving. Zo ben ik voor het eerst in lange tijd nog eens op reis geweest.”

Toch sluit Oyen niet uit dat hij vroeg of laat weer in het voetbal terechtkomt: “Er zijn veel mogelijkheden en je weet niet welke kansen op je af zullen komen. Het jeugdtrainerschap vond ik op zich heel interessant, maar ook een functie als manager lijkt me heel boeiend.”

Een goede vriend en generatiegenoot van Oyen is Oleg Iachtchouk. De twee kennen elkaar van bij Anderlecht en hebben nog steeds contact: “Ik hoor Oleg regelmatig”, vertelt Oyen. “Allebei hebben we wat gesukkeld met blessures, maar ik vind het fantastisch hoe hij de laatste jaren bezig is.”

Davy Oyen is 35 en speelde bij Racing Genk, STVV, opnieuw Racing Genk, PSV, Anderlecht, Nottingham Forest, KSV Roeselare en KVSK United. Hij verzamelde ook 3 caps bij de Rode Duivels.

BREGT VERMEULEN

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content